fák

Allergia

Civilizációs megbetegések vezető soraiban az allergia

allergia

Házi por, állatszőr, penészspóra, légszennyező anyagok, pollen, gyógyszerek, házi por, aerosol, parlagfű. Önt melyik növény vagy anyag miatt gyötri az allergia?

Az allergiások többsége többnyire a márciustól októberig tartó időszakot viseli nehezen. A szemek duzzadtak, könnyeznek, az orr folyamatosan tele van váladékkal, a papírzsebkendő naponta fogyó eszköz a hétköznapokban. Szemviszketés, tüsszögés, száraz köhögés, súlyosabb esetben hányás – ezek is az allergia tünetei. S mindezzel éljünk együtt könnyedén? Aki allergiás, már soha nem szabadulhat a tünetektől? De igen! Méghozzá könnyedén!

 

Allergia, avagy túlérzékenység…

 

allergiaAz allergia az immunrendszer kóros reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen elváltozást, reakciót nem váltanának ki az emberi szervezetből. Ezek az anyagok az allergének. Az allergia a túlérzékenységi reakció első lépése s a tünetek attól függően változnak, hogy  melyik szervet érinti. Az immunrendszerünk próbál védekezni ellene, de van egy határ, melyet, ha túllép a probléma, nem képes már százszázalékos védelmet biztosítani számunkra. Amennyiben az immunrendszer túlterhelt, túlzott reakciót vált ki a szervezetben – ezek a kémiai reakciók okozzák az allergiát.

 

Az allergia örökletes?

 

Érdemes tudni, hogy az allergia, akárcsak a többi megbetegedés, nem örökölhető, de a rá való hajlam igen. Különböző eredetű allergiafajták ismertek manapság, ezért a fő kiváltó ok is más-más lehet az embereknél.
Beszélhetünk rovar-, pollen -, fémallergiáról, fogászati-, kémiai anyag által okozott, vagy akár házi por-, élelmiszer allergiáról is. Napjainkban minden második ember allergiás valamilyen anyagra, túl érzékeny az adott anyaggal szemben. Nem árt tudnunk azonban, hogy az allergia szócska csak egy gyűjtő fogalom - az immunrendszer megbetegedését jelenti. Minden páciensnél eltérő formában jelentkezik a betegség. Van, akinél asztma, másnál ekcéma, szénanátha, csalánkiütés formájában van jelen.

 

Allergia teszt az igazság érdekében!

 

allergiaMivel minden allergia más, a tünetek is nagyon eltérőek lehetnek. A bőrön foltok, csalánkiütés  , pöttyök jelentkezhetnek, míg a pollen allergia esetében például az orrfolyás a tüsszögés az elsődleges. Pollenallergia esetén a szem kötőhártya gyulladása is jellemző. Mivel az allergiások immunrendszere fokozottan működik az allergiás időszak idején, ez igencsak megterhelő a szervezet számára. Ha nem kezeljük időben az allergiát, sajnos komoly következményekkel számolhatunk. Ezért nagyon fontos, hogy a tünetek folyamatos fennállása esetén orvoshoz forduljunk, aki allergiateszttel megállapítja, mire vagyunk allergiásak. Az allergia teszt többféle lehet, attól függően, mire irányul. Elvégezhető vér teszttel, ez a lehető leghatékonyabb és legpontosabb eredményt is adja. Ezt az allergiavizsgálatot végezhetik légúti allergének, táplálék allergének, illetve rovar allergének esetén.

 

Légúti allergia, avagy szénanátha…

 

allergiaA szénanátha a légúti allergia egyik formája. Elsősorban a levegőben előforduló virágpollenek, gomba spórák fehérje alkotórészei okozzák. A szénanátha mellé sajnos gyakran társul asztma, melyet szintén időben el kell kezdeni kezelni. Különösen gyermekkorban fontos kiemelt figyelmet fordítani rá. A vér oxigénszintjének növelése nagymértékben csökkentheti az allergiás reakciót, így kiváló segítséget jelenthet. Az oxigénpótlás többféleképpen kivitelezhető - többek között oxigénben gazdag, ionizált lúgos víz segítségével.

 

Csalánkiütések fajtái, avagy ételallergia….

 

Ha az allergének az ételekkel, táplálékkal kerülnek a szervezetünkbe, sűrűn szembesülhetünk csalánkiütéssel, ugyanis a szervezet így tudatja velünk, hogy reakciót váltott ki benne az étel. A káros anyagoktól, melyek az allergiát okozzák, általában könnyen megszabadulhatunk, főleg, ha megismerjük a kiváltó anyagokat - béltisztítás, tisztító kúra segítségével!
Miután ezen átestünk, fontos a bélflórát mielőbb helyreállítani. Nagyon fontos az élő flóra, vagyis az acidophilus pótlása a szervezetben. Ha hosszútávon kiemelt figyelmet fordítanánk egészségünk védelmére, ha el szeretnénk kerülni az allergiát, a vércsoportunknak megfelelő táplálkozás segítséget jelent számunkra. A vércsoportdiéta segítségével ugyanis csak olyan élelmiszereket, táplálékot juttatunk a szervezetünkbe, mely nem vált ki belőlünk allergiás reakciót.

 

Ekcéma, a “stressz allergia”

 

allergiaAz ekcéma nem más, mint a bőr gyulladásos megbetegedése, az immunrendszer egyensúlyának zavara. Száraz, erősen viszkető bőr, atópiás bőrgyulladás formájában nyilvánul meg. Stressz és feszültség hatására a tünetek nagymértékben fokozódnak. Ennek leküzdésében kiváló segítséget nyújthat nekünk a stresszoldó gyógynövények alkalmazása: a Rhodiola rosea adaptogén gyógynövény, vagy a nagyon magas antioxidáns tartalmú mangosztán!

 

 

 

Immunrendszer!

Az immunrendszer épsége, egészsége nagyon fontos szerepet tölt be a betegségek leküzdésében. Éljünk minél egészségesebb életet, törekedjünk immunrendszerünk védelmére, illetve kerüljük a stresszt! Utóbbi ugyanis jelentős mértékben befolyásolja védekezőrendszerünket. A stresszcsökkentéshez érdemes megismerkedni a Rhodiola rosea adaptogén gyógynövénnyel, mely tökéletes segítség lehet. Egyik legfontosabb szerepe, hogy visszaállítja a szervezet természetes egyensúlyát, az immunrendszer tökéletes működését. Kattintson ide és olvasson többet a stresszellenes és immunvédő Rhodiola rosearól!

 

Az ismeretlen ismerős…

 

allergiaHazánkban még nem igazán hallhattunk a mangosztán, más néven az Istenek gyümölcse hathatós segítségéről. Érdemes tudni, hogy poliszacharid-tartalma igen magas, melyek gombaölő  és baktériumölő hatást fejtenek ki, valamint számtalan egyéb vitamint is tartalmaz. A mangosztán jelentős antioxidáns hatással bír - akárcsak ismert bogyós gyümölcseink -, az allergiás tünetek enyhítésében. Az igen pici mangosztánban minden megtalálható az immunrendszer tökéletes működéséhez és ahhoz, hogy az allergiák intenzitása nagymértékben csökkenjen!
Kattintson ide és olvasson bővebben az istenek gyümölcséről, az egyedülálló mangosztánról!  Szülőként, nagyon nehéz szembesülnünk a ténnyel, hogy gyermekink valamilyen allergiát hordoznak magukban, piciny testükön kiütést vélünk felfedezni, vagy éppen a fránya pollen ellen nem tudunk mit tenni. A segítségükre szeretnénk lenni abban, hogy mielőbb enyhítsük számukra ezt, és megszabadítsuk a pici testüket az allergiától. Gyermekek számára készült, Mangosztánból, egy gyümölcslé koncentrátum, mely tökéletes segítségünkre lehet ebben.

 

 

Allergiamentes élet? Igen!

 

allergiaSajnos bármennyire is szeretnénk minden káros anyagot kizárni a saját és gyermekeink életéből, ez szinte lehetetlen - hiszen nem tudunk burkot építeni magunk köré. Számolnunk kell a ténnyel, hogy bizonyos ételektől, házi portól, pollentől allergia alakulhat ki.
Mindez elkerülhető, s az allergia intenzitása is csökkenthető, ha megfelelően táplálkozunk , elegendő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, olyan ételeket választunk, melyeknek magas az antioxidáns tartalmuk, illetve bioflavonoidokban is gazdag táplálékok számunkra.