fák
Allergiától

Civilizációs megbetegések vezető soraiban az allergia

 

allergiaHázi por, állatször, penészspóra, légszennyező anyagok, pollen, gyógyszerek, házi por, aerosol, parlagfű. Ön melyik növényre, esetleg anyagra allergiás?

Az allergiások többsége, többnyire a Márciustól, Októberig tartó időszakot nehezen viselik. A szemek duzzadtak, könnytől teltek, az orr folyamatosan tele váladékkal, a napi szinten fogyó százas papírzsepi a társunk a hétköznapokban. Szemviszketés, tüsszögés, száraz köhögés, súlyosabb esetben hányás, melyet az allergiánk okozhat számunkra, és ezzel éljünk együtt könnyedén? Aki allergiás már soha többet nem szabadulhat a tünetektől? De igen! Méghozzá könnyedén!

 

Allergia, avagy túlérzékenység…

 

allergiaAz allergia, az immunrendszer, kóros reakciója, olyan anyagokra, melyek normális körülmények között, semmilyen elváltozást, reakciót nem váltanának ki az emberi szervezetből. Ezek az anyagok az allergének. Az allergia, az első típusa a túlérzékenységi reakciónak. A tünetek változnak attól függően, hogy melyik szervet érinti az allergia. Az immunrendszerünk próbál védekezni ez ellen, azonban, van egy határ, melyet átlépve, nem tud száz százalékos védelmet biztosítani a szervezetünk számára. Ha már túl terhelt az immunrendszer, akkor túlzott reakciót vált ki a szervezetünkben, vagyis az immunrendszer kémiai reakciói okozzák az allergiát számunkra.

 

Az allergia örökletes?

 

allergiaAmit érdemes tudnunk ezzel kapcsolatban, hogy az allergia akárcsak a többi megbetegedés nem örökölhető, azonban az allergiára való hajlam igen! Mivel különböző eredetű allergia ismert manapság, a kiváltó, a fő okozó is eltérő lehet személyenként. Beszélhetünk, rovar, pollen, fém, fogászati, kémiai anyag okozta, vagy akár házi por, élelmiszer allergiáról is. Napjainkban minden második ember allergiás valamilyen anyagra, vagyis túl érzékeny az adott anyaggal szemben. Azonban nem árt tudnunk hogy az allergia szócska csak egy gyűjtő fogalom, ugyanis az immunrendszer megbetegedését jelenti! Minden betegnél eltérő formában jelentkezik a betegség. Van akinél asztma, van kinél ekcéma, szénanátha, csalánkiütés formájában lesz jelen.

 

Allergia teszt az igazság érdekében!

 

allergiaMivel minden allergia más és más, ezért a tünetek is nagyon eltérőek lehetnek. A bőröm foltok, csalán kiütés, pöttyök formájában jelentkezhet, míg a pollen allergia esetében az orrfolyás a tüsszögés az elsődleges. Pollenallergiára jellemző még a szem kötőhártya gyulladása. Mivel az allergiások immunrendszere fokozottan működik egy allergiás időszak, igen csak megterhelő a szervezet számára. Ha nem kezeljük időben az allergiát, akkor sajnos komoly következményekkel is számolhatunk, éppen ezért nagyon fontos, hogy a tünetek folyamatos fennállása esetén allergiateszttel megállapítsák, hogy mire is vagyunk allergiásak. Az allergia teszt, attól függően hogy mire irányul, több féle lehet. Beszélhetünk vérből végezhető allergia vizsgálattal, mely a lehető leghatékonyabb és legpontosabb eredményt adja számunkra. Ezt a fajta allergia vizsgálatot végezhetik: légúti allergénekre, táplálék allergénekre, illetve rovar allergénekre egyaránt.


 

Allergiák hosszú sora…

 

Légúti allergia, avagy szénanátha…

 

allergiaA szénanátha, a légúti allergia egyik megjelenési formája. Elsősorban a levegőben előforduló virágpollenek, gomba spórák fehérje alkotórészei okozzák. A szénanátha mellé, sajnos nagyon gyakran társul asztma, melyet szintén időben el kell kezdeni kezelni, és fontos hogy kiemelt figyelmet fordítsunk rá, pláne gyermek korban. A vér oxigén szintjének növelése, nagy mértékben csökkentheti az allergiás reakciót, így tehát kiváló segítség lehet ez számunkra. Az oxigénpótlás, többféleképpen kivitelezhető. Többek között, oxigénben gazdag, ionizált lugos víz segítségével.

 

Csalánkiütések fajtái, avagy ételallergia….

 

Ha az allergének az ételekkel, a táplálékkal kerülnek a szervezetünkbe, akkor gyakorta találozhatunk csalán kiütéssel, ugyanis a szervezetünk ilyen módon juttatja tudomásunkra hogy reakciót váltott ki a szervezetünkben. Általában könnyed segítséggel megszabadulhatunk a káros anyagoktól, melyek allergiát váltanak ki a szervezetünkben, pláne abban az esetben, ha megismerjük az allergiát kiváltó anyagokat, melyek befolyással élnek a szerveztünkre, illetve béltisztítás, tisztító kúra segítségével! Miután a szervezetünk átesett a tisztító kúrán, nagyon fontos, hogy a bélflórát mielőbb helyre állítsuk. Nagyon fontos az élő flóra, vagyis az acidophilus pótlása a szervezetünkben. Ha hosszú távon kiemelt figyelmet szeretnénk fordítani az egészségünk védelmére, ha el szeretnénk kerülni az allergiát, akkor a vércsoportunknak megfelelő táplálkozás lesz ebben tökéletes segítség számunkra. A vércsoport diéta segítségével ugyanis csak olyan élelmiszereket, táplálékot juttatunk a szervezetünkbe, mely nem vált ki belőlünk allergiás reakciót. Kattintson ide és olvasson többet a barátságos bektériumról!

 

Ekcéma, a “stressz allergia”

 

allergiaAz ekcéma nem más, mint a bőr gyulladásos megbetegedése. Az immunrendszer egyensúlyának zavara. Száraz, erősen viszkető bőr, atópiás bőrgyulladás formájában nyílvánul meg! Stressz és feszültség hatására a tüneteket nagy mértékben fokozódnak. Ennek leküzdésében lehet tökéletes segít számunkra, stressz oldó gyógynövények alkalmazása, vagy akár a Rhodiola rosea adaptogén gyógynövény, vagy a nagyon magas antioxidáns tartalmú Mangosztán!

 

 

 

Immunrendszer!

allergiaAz immunrendszerünk éppsége, egészsége nagyon fontos szerepet tölt be a betegségekkel szemben, a betegségek lekűzdésében. Fontos, hogy minél egészségesebb életet éljünk, hogy törekedjünk az immunrendszrünk védelmére, illetve, kerüljük a stresszt! A stressz ugyanis, nagy mértékben rányomja a bélyegét a védekező rendszerünkre. Ahhoz, hogy csökkentsük a streszt az életünkben, érdemes megismerkedni a Rhodiola rosea adaptogén gyógynövénnyel, ugyanis kiváló segítségünkre lehet. Az egyik legfontosabb szerepe, hogy visszaállítja a szervezet természetes egyensúlyát, az immunrendszer tökéletes működését. Kattintson ide és olvasson többet a stresszellenes és immunvédő Rhodiola rosearól!

 

Az ismeretlen ismerős…

 

allergiaHazánkban még nem igazán hallhattunk a Mangosztán, más néven az Istenek gyümölcse kiváló segítségéről. Amit tudni érdemes róla, hogy nagyon magas poliszacharidokban, amelyek, gombaölő, és baktériumölő hatást fejtenek ki, valamint számtalan egyéb vitamint is tartalmaz. A mangosztán nagyon magas antioxidáns hatással rendelkezik, akár csak ismert bogyós gyümölcseink, az allergiás tünetek enyhítése mellett. A mangosztánban, ebben a pici gyümölcsben, minden megtalálható annak elérése érdekében, hogy immunrendszerünk tökéletesen működhessen, hogy az esetleges allergiánk erőssége nagy mértékben csökkenjen! Kattintson ide és olvasson bővebben az istenek gyümölcséről, az egyedülálló mangosztánról!

 

Allergia gyermek korban

 

allergiaSzülőként, nagyon nehéz szembesülnünk a ténnyel, hogy gyermekink valamilyen allergiát hordoznak magukban, piciny testükön kiütést vélünk felfedezni, vagy éppen a fránya pollen ellen nem tudunk mit tenni. A segítségükre szeretnénk lenni abban, hogy mielőbb enyhítsük számukra ezt, és megszabadítsuk a pici testüket az allergiától. Gyermekek számára készült, Mangosztánból, egy gyümölcslé koncentrátum, mely tökéletes segítségünkre lehet ebben. Érdemes a terméket kipróbálni!

 

 

Allergiamentes élet? Igen!

 

allergiaSajnos bármennyire is szeretnénk minden káros anyagot kizárni az életünkből, gyermekeink életéből, ez szinte lehetetlen, hiszen nem tudunk burkot építeni magunk köré. Számolnunk kell az életünkben azzal a ténnyel, hogy allergiát kaphatunk bizonyos ételektől, házi portól, pollentől…

Azonban mindez elkerülhető, illetve az allergia intenzitása csökkenthető abban az esetben, ha megfelelően táplálkozunk, ha megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, ha olyan ételeket választunk, melyeknek nagyon magas az antioxidáns tartalmuk, illetve bioflavonoidokban is gazdag táplálék számukra.

Ha helyesen étkezünk, és odafigyelünk immunrendszerünk megőrzésére, akkor könnyebben vészeljük majd át az allergiás időszakot, és nem kell tartanunk a külső káros befolyástól sem!