fák
Depressziótól

Depresszió mentes élet!

 

depresszióNapajinkban a legtöbb ember depressziós. Talán maga sem tudja, nincs tisztában ezzel, de a tények magukért beszélnek. Étvágytalanság, rossz kedv, fejfájás, zárkózottság…. Mind mind olyan tünet, mely arra utalhat, hogy Ön bizony depressziós. Nagyon sokáig nem ismerték el ezt a betegséget, ugyanis nem tulajdonítottak szinte semmilyen jelentőséget az alábbi tüneteknek. “Tavaszi fáradtság” , influenza, és minden egyéb lehetőség fel volt sorolva, csak a legfontosabb nem, a depresszió.

A depresszió, nagyon alattomos betegség, azonban ma már könnyen kezelhető.

 

Mi utalhat arra, hogy Ön depressziós?

 

depresszióA depresszió tünetei között említendő a rossz hangulat. Szomórúnak, elhagyatottnak, reményvesztettek érzik magukat a betegek és nem látnak kiutat ebből, szinte minden pozitívum eltűnt az életükből.

Az örömre való képesség elvesztése is utalhat a depresszióra, még pedig oly formában, hogy ami eddig örömöt okozott az életében, azt most nem tudja értékelni, és nem lát semmi pozitívat.

A gondolkodás,a beszéd a kommunikáció lelassul, zárkózott ember válik belőle.

A fokozott ingerlékenység, a nyugtalanság, a feszültség, bizony nincs éppen kedvező hatással a szervezetre. Emésztési problémák, és szünni nem akaró fájdalom, gyakran társul a betegség mellé.


 

Depresszió, évszak, élethelyzetek változásával?

 

depresszióVan egy olyan évszak minden évben, melynek hatására, az emberek többsége, sokkal fogékonyabb a depresszióra. Ez az évszak a tél. Az emberek beburkolóznak, nagy mértékben csökken a kommunikáció, kedvetlenné és fáradékonnyá válnak.

De beszélhetünk szülés utáni depresszióról is, amikor is egy olyan élethelyzetbe kerül az ember, melyet addig nem ismert. Úgy érzi, hogy nem tud megfelelni a feladatnak, hogy nem tudja mindazt nyújtani a pici újszülött számára, és a család számára, melyet elvárnak tőle. Biológiai, pszichológiai, és élettani hatások egyaránt befolyással élnek a depresszió kialakulására.

Kutatások alapján kiderült, hogy a téli depressziót, egy bizonyos hormon hiánya, a melatonin, a fényhiány okozza. Ha bele gondolunk, a téli időszakban sötétben indulunk reggel dolgozni, és este vagy délután szintén sötétben érünk haza.

 

Fordítsunk kiemelt figyelmet a depresszió tüneteire!

 

depresszióBár sokan úgy vélik, hogy semmi szükség kezelésre, mégis fontos, hogy időben elkezdjük kezelni a betegséget, vagyis a depressziót. A depresszió hátterében, agyi ingerülteátvivő anyagok, egyensúlyának felborulása ellen. Mi lehet a megoldás a kezelésre?

A Rhodiola Rosea. Napjainkban, nagy szerencsékre a természetes orvoslás igencsak előtérbe került. Kiváló segítséget biztosít a rossz hangulat javításában, a krónikus fáradtság ellen, és nagyon népszerű, teljesítmény növelő hatása van.


 

Nyugalom egy karnyújtásnyira…

 

depresszióMíg régebben nagyon nehezen lehetett hozzáférni a Rhodiola Rosea gyógynövényhez, ma már könnyedén megvásárolhatjuk, és választhatjuk segítségnek.