fák

Depresszió

Depresszió nélküli élet!

depresszió

Napjainkban a legtöbb embert sújtja valamilyen fokú depresszió . Talán maga sem tudja, nincs tisztában vele - de a tények magukért beszélnek.

Étvágytalanság, rosszkedv, fejfájás gyötri és mellette zárkózott is? A betegséget igen sokáig nem ismerték el, nem tulajdonítottak igazán jelentőséget a tüneteknek. “Tavaszi fáradtság”, influenza és minden egyéb lehetőség fel volt általában sorolva, csak a legfontosabb nem: a depresszió. Ez a hangulati zavar nagyon alattomos betegség. Mára azonban könnyen kezelhető.

 

Mi utalhat arra, hogy Ön depressziós?

depresszió

A depresszió  tünetei közül kiemelkedő a rossz hangulat. Szomorúnak, elhagyatottnak, reményvesztettek érzik magukat a betegek és nem látnak kiutat ebből – úgy érzik, minden pozitívum eltűnt az életükből. Az örömre való képesség elvesztése is utalhat a depresszióra: ami eddig élvezetet okozott az életükben, már azt sem tudják értékelni, semmiben nem látnak semmi jót.

A gondolkodás, a beszéd, a kommunikáció lelassul, zárkózott ember válik a páciensből. A fokozott ingerlékenység, a nyugtalanság, a feszültség nincs kedvező hatással a szervezetre. Emésztési problémák és szűnni nem akaró fájdalom gyakran társul a betegség mellé. 


 

Depresszió, évszak, élethelyzetek változásával?

 

depresszióMinden esztendőben eljön egy évszak, melynek hatására az emberek többsége fogékonyabb lesz a depresszióra. Ez az évszak a tél. Az emberek begubóznak, nagymértékben csökkenhet a kommunikációjuk, kedvetlenné és fáradékonnyá válnak.
 Létezik a szülés utáni depresszió is: olyan élethelyzetbe kerül az ember, melyet addig nem ismert. Úgy érzi, hogy nem képes megfelelni a feladatnak, nem tudja mindazt nyújtani a pici újszülött és a család számára, amit elvárnak tőle. Biológiai, pszichológiai és élettani hatások egyaránt befolyással vannak a depresszió kialakulására.
Kutatások azt bizonyítják, hogy a téli depressziót egy bizonyos hormon, melatonin hiánya, valamint a fényhiány okozza. Ha belegondolunk, a téli időszakban reggel sötétben indulunk dolgozni, s este vagy délután szintén ugyanilyen körülmények között érünk haza.

 

Fordítsunk kiemelt figyelmet a depresszió tüneteire!

 

Bár sokan úgy vélik, semmi szükség kezelésre, fontos időben elkezdeni kezelni a depressziót, melynek hátterében az agyi ingerületátvivő anyagok egyensúlyának felborulása áll. Mi lehet a megoldás a kezelésre?
A Rhodiola Rosea. Napjainkban szerencsére a természetes orvoslás is előtérbe került. Kiváló segítséget biztosít a rossz hangulat javításában, a krónikus fáradtság ellen, ráadásul nagyon népszerű, teljesítmény növelő hatása van.