fák
Dohányzástól

 

Függőség, vagy “hobbi” a dohányzás?

 

DohányzásNapjainkban nagyon sok ember dohányzik. A legszomorúbb az, hogy már nagyon fiatal korban elszívják az első szál cigarettát, a még gyermeknek mondható “felnőttek” . Mint azt mindenki tudja, a dohányzás, a nikotin végett okoz függőséget. A nikotin, az agy “jutalmazó” központjára fejti ki hatását, ez által érje az embert szomorúság, vagy éppen öröm, késztetést érez arra hogy elszívjon egy szál cigarettát. Éppen ebből kifolyólag az élvezet az elsődleges szempont. De vajon az ammónia hatása is ennyire élvezetes? Ugyanis az ammónia lassan, de biztosan ölni fog.

Leszokás… azon emberek akik rászoktak a cigarettára, és naponta x mennyiségű cigit elszívnak, bizony függők. Az Ő számukra a leszokás egy örökké valóságig tartó harc, melyben legtöbbször gyengének bizonyul az emberek többsége.

Vajon mi kell ahhoz, hogy leszokjunk a cigarettáról?

Ha Ön most a weboldalt olvassa, akkor bizonyára már nagyon sokszor probálkozott a leszokással, ám sikertelenül.

 

Miért jó ha leszokunk?

 

DohányzásLehet hogy ez a kérdés bután hangzik, de sajnos a legtöbb ember tényleg ezt a kérdést teszi fel magában. Vajon miért jó, ha leszokunk a cigarettáról? Hiszen mi sem ér fel egy szál cigarettával, azokban a pillanatokban, amikor minden negatív körülöttünk, amikor még a világ is ellenünk van! Tudomásul kell venni, hogy mindenre van megoldás, és nem feltétlenül az éves a pót cselekvés számunkra. Kell találni elfoglaltságot, egy hobbit, mellyel lefoglaljuk magunkat, mely a nap minden szakában akár segítségünkre lehet annak elérése érdekében, hogy a cigarettát mielőbb mellőzni tudjuk!


 

A cigarettában található mérgek! Tények és számok beszélnek!

DohányzásA dohányfüst, kereken 70 féle méreganyagot tartalmaz. A legújabb kutatások szerint, közel 4600 féle vegyi anyag szabadul fel, a dohányzás során, mely mérgező és rákkeltő. A cigaretta, erős pszichoaktív drog. A mérgek szellőztetés során sem tűnnek el, utána is belélegezhetők. Magyarországon, évente, több mint 22.000 ember halálában játszik szerepet a dohányzás. Ebből, 4500-an tüdőrákban halnak meg.

Akkor sem vagyunk szerencsés helyzetben, ha passzív dohányosok vagyunk. Azok a gyerekek, kiknek szülei dohányoznak, sokkal gyorsabban lehetnek asztmásak, vagy egyéb tüdőbetegség is jelentkezhet náluk.


 

Dohányzás leszokás, elhízás…

DohányzásNem törvényszerű, de a legtöbb embernél jelentkezik némi súlytöblet a dohányzásról való leszokáskor. Ha a nassolást, és a csokoládét, sütiket választjuk, akkor igen! Nagy esély van arra, hogy elhízunk. Ha a Polinesian Nonit választja akár egy-két hónapra, amíg sikerül megszabadulni a cigarettától, akkor a szervezete alkalmazkodni fog az új körülményhez, és csak pár kiló plusz súllyal kell számolnia.

 

 

 

A tökéletes módszer!

DohányzásIsmerkedjen meg egy olyan módszerrel, mely 21 nap alatt képes változást hozni az életébe, és egyszerűen leszokhat a dohányzásról a segítségével.

Ön mentálisan fel lesz készítve, és fizikálisan, esélyt kap a szervezete. Mindkettő nagyon fontos, hiszen elvonási tünetekkel sajnos számolni kell. Azonban nagyon fontos a C-vitamin bevitele, erről bővebben itt olvashat! Nélkülözhetetlen a c-vitamin!

 

 

 

Találjon motivációt!

 

DohányzásTűzzön ki egy célt! Képzelje azt, hogy jövőre egy külföldi nyaralásra fogja vinni a családját! Na és a pláne ebben, hogy nem vicc! Tényleg meg tudja majd tenni! HOgy miért? Mert könnyedén lefog szokni a cigarettáról, és amit eddig ebbe a káros szenvedélybe fordított pénzt, most félre teheti, és meglepheti a családját egy tökéletes külföldi nyaralással.

Vagy éppen vegye tervbe, hogy lecseréli a régi autóját! Hiszen ezt is megteheti! Minden csak elhatározás kérdése! Ön hogy fog cselekedni? Spórolni fog? Vagy folytatja az önmérgezést?

 

Rossz szokás helyett, új szokás!

 

DohányzásA rossz szokásaink helyett, nem olyan nehéz találni egy új szokást, mely a szabadidőnkben mindig elérhető számunkra. Célszerű egy új hobbit keresni, egy olyan segítséget, mely velünk lehet ebben a nehéz időszakban, hiszen a dohányzásról való leszokás nem egyszerű. Mentálisan kell ráállnunk arra, hogy “többet nem gyújtunk rá, hogy most már a nem dohányzók táborát népesítjük!

Biztos vagyok abban hogy Önnek is menni fog, pláne, ha kipróbálja a 21 napos programot, melynek segítségével, már olyan sok ember sikert ért el!