fák
Prosztatabántalmaktól

Azok a fránya férfigondok…

 

prosztataA prosztata a férfi belső nemi szervekhez tartozó nemi mirigy. A prosztata megnagyobbodása, a férfiak életében leggyakrabban előrforduló jóindulatú daganatos megbetegdés. Megnagyobbodás esetén összenyomódik, mely vizelési problémákhoz vezethet, vizelési nehézséget okoz. Ha ezen panaszokkal találkozunk, akkor célszerű felkeresnünk az orvosunkat. A veszélyeztetett korcsoport, a 40 évesektől, 65 éves korig tehető. Hatvan éves kor felett, a betegség gyakorisága 50%-ot is eléri, míg 80 éves kor felett, már 80%-ra tehető.

Mivel az életszínvonal sajnos nagyon eltérő, ma már gyakran találkozni fiatal kori prosztata bántalmakkal is!

 

No, de mi a prosztata?

 

prosztataA prosztata, vagyis dülmirigy, a férfi belső nemi szervhez tartozó belső mirigy. Felnőtt férfiak esetében, körülbelül, 20 gramm súlyú, szelídgesztenye nagyságú szerv. A húgycsövet veszi körbe, a húgyhólyag alatt helyezkedik el. A váladék melyet termel, a hímivarsejtekkel együtt az ondóváladékkal, együtt képzi a nemi váladékot az ondót. Segíti a megtermékenyítő képességet, és véd a kórokozoktól.

Ha prosztata megnagyobbodást észlelünk, akkor azt mindig célszerű komolyan venni, ugyanis komoly betegségek is kialakulhatnak tőle.

 

A férfiasság fontos!

 

prosztataA prosztata bántalmak, a tünetek jelentősen befolyásolják a férfiak éleminőségét. Gyakori vizelési ingerrel kűzdenek, mely hatással van a napi teendőkre is. Munkahelyen, tömegközlekedési eszközön, moziban, színházban, igen csak kellemetlen tud lenni. A folyamatos vizelési inger az éjszaka folyamán sem kímél senkit. A vizeletüritési zavarok, sajnos fokozzák a fertőzés veszélyt, és még rosszabb esetben, veseelégtelenséghez is vezethet. Mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni amennyiben a tüneteket észleljük ugyanis sajnos napjainkban is nagyon gyakori a prosztatarák előrfordulása.

 

Mi lehet a megoldás?

 

A prosztata jóindulatú elváltozása, napjainkban is férfiak egyre nagyobb százalékát érinti. A betegség, nagyon sok kellemetlen tünettel jár együtt, mely sajnos a nemi életben is szerepet játszik. Gyakori vizelési inger, nagyon esély a fertőzésekre, melyek többnyire bakteriális eredetűek. Kezelése nagyon fontos, ugyanis ha nem törődünk a betegséggel, akkor akár prosztatarák is kialakulhat belőle, melynek halálozási aránya nagyon magas. A legtöbb esetben azonban még van mód a gyógyszeres kezelésre. Mielőbb célszerű felkeresni az orvost, ha ezen tünetekkel szembesülne a minden napokban! Ugyanis a jóindulatú prosztata daganat még orvosolható!

 

 

A prosztata egészségének megőrzése gyógynövényekkel…

 

prosztataA fűszerpálma fokozhatja a vizeletürítést, bővebben itt!

Fűrészpálma: Talán már hallott erről a növényről, ugyanis a prosztata bántalma megelőzésében az élen jár. Nagy mértékben gátolja a prosztata nagyobbodást, bogyójában lévő anyagok pedig meggátolják a tesztoszteron átalakulását.

 

Lenmag: 27 különféle anyagot tartalmaz. A lenmagban gazdag étrend meggátolja a prosztatadaganat kialakulását.

Csalán: Vizelethajtó hatása ismert, kiváló vérzéscsillapító. Kiváló segítséget biztosít a húgyuti betegségek leküzdésében.

Likopin: a karotionidok családjába tartozik, erős antioxidáns hatással rendelkezik.

Szelén: a férfiak számára nélkülözhetetlen nyomelem, a férfi szervezet, csaknem fele, a prosztata mellett elhelyezkedő ondóhólyagban halmozódik fel.

Cink: Szintén nagyon fontos vitamin, mely nagy szerepet játszik a férfiak szaporító rendszerében.