fák

Hajhullástól

Szabaduljon meg a hajhullástól könnyedén!

Napjainkban sajnos számtalan embert érint a hajhullás. Amikor ilyet tapasztalunk, képesek vagyunk pánikba esni, próbáljuk megszámolni, mennyi hajat veszítünk naponta. Rettegés fog el minket és egyből arra gondolunk, mi van, ha teljesen megkaposzodunk? Érdemes belegondolnunk abba, hogy életünkben igen sok dolog játszhat szerepet a hajhullás kialakulásában. Általában veszélytelen és nem kell félnünk attól, hogy az összes kihullik, de még időben célszerű utánanézni az okoknak, hiszen azokon akár egyszerűen változtathatunk is.

Tavaszi hajhullás:

hajhullásA tél vége felé és a tavasz kezdetén kimerülőben vannak vitamin és ásványi anyag-forrásaink. Ez az állapot a testünkön számos helyen megmutatkozhat. Hajunk és a bőrünk állapota nem megfelelő ebben az időszakban, tehát a hajhullás is mindennapossá válhat ezen időszakban – ez a tavaszi hajhullás.

 

 

 

Várandósság és hajhullás

hajhullás

A hajhullás egyik leggyakoribb oka a terhesség. Nagyon sokan gondolják, hogy csak a babavárás alatt hullhat a kismama haja, azonban a szülést követően  ez még fél éven át gyakori. Oka többnyire az, hogy ahogyan a pici élet fejlődik a női testben, az anyától számos vitamint és ásványi anyagot von meg, melyekre szüksége lenne. A progeszteron szint növekedésének is nagy szerepe van a hajhullásban.

 

 

 

Különböző betegségek és gyógyszerek hatása

hajhullás

A különféle gyógykészítmények is nagymértékben befolyásolják a hajhullás sűrűségét és magát a problémát. A súlyos, hosszú ideig elhúzódó betegségek igencsak „megtépázzák” a vitaminhiányos és legyengült szervezetet. Napjainkban nagyon sok ember szed antidepresszánst. A stresszes életmód bizony nincs jó hatással a szervezetre - a sok idegeskedés, a feszült légkör szintén.

Lehet, hogy az antidepresszáns csökkenti az életünkben fellépő rossz hatásokat és kevesebbet idegeskedünk, mérséklődik a feszültségünk, azonban jelentősen befolyásolja a hajhagymák működését. Könnyedén kialakulhat miattuk a számunkra oly kellemetlen hajhulllás.

 

A haj minőségét, nagyban befolyásolja a genetika

hajhullás

Férfiak és nők esetében is megfigyelhető az öröklött hajlam. A férfiaknál a haj vonala húzódik hátra, amely fejtetőn kopaszodást eredményez. Nők esetében azonban többnyire a hormonális változások a befolyásoló tényezők, melyek hajhulláshoz vezethetnek. Nem jelent azonban ez mindenkinél problémát, hiszen örökletes hajhullásról beszélünk - vagyis nincs hatással minden emberre. Testileg, lelkileg különbőzek vagyunk, azt hordozzuk magunkban, amit a felmenőinktől kaptunk.

Amint látjuk, számtalan befolyásoló tényezője lehet a hajhullásnak. A cél kideríteni, mi áll mögötte.  Ha a hajhullás huzamosabb ideig fennáll és már megállapítottuk az okokat, célszerű olyan ételeket és termékeket fogyasztanunk, melyek segítséget nyújtanak a hajvesztés megfékezésében.

A B-vitamin tökéletes lehet számunkra a hajhullás megállításában – önmagában azonban nem elegendő. Érdemes olyan terméket alkalmaznunk, melyben megtalálható a Biotin, vagy más néven B7 vitamin. A Renokin termékek összetétele úgy lett válogatva, hogy a lehető legnagyobb mértékben segítsen a hajhullás megfékezésében. A Renokin komplex összetevői által a hajhullás folyamata akár teljes mértékben visszafordítható!

Kattintson ide és nézze meg a Renokin termékeket!  (https://www.egeszsegtippek.eu/termekeink)