fák
Hogyan szabaduljunk meg a horkolástól

Hogyan szabaduljunk meg a horkolástól

 

A horkolás igazi rémálom, azonban könnyedén tehetünk ellene!

 

horkolásAz egész napos munka után, kimerülten haza érkezünk, elintézzük a napi teendőinket, és este megpróbálunk pihenni. A hangsúly legtöbb esetben azonban van, hogy megpróbálunk! Ugyanis a felnőtt lakosság 30-50% -át érinti a horkolás, ami befolyásolja a pihenésünket. A horkolás sajnos rémálommá változtathatja az éjszakákat. De nem a horkoló ember számára, hanem a mellette pihenni vágyók számára. Sajnos ha ez huzamosabb ideig fenn áll, akkor kihatással van a párkacsolatra, de ami még rosszabb, hogy az egészségi állapotra is.

 

- Kellemetlen horkolás:

horkolás

Számtalan ember életét keseríti meg a horkolás. Bár nem szenvednek tőle közvetlenül, de környezete annál inkább. Az a bizonyos fülsüketítő hang a felső légutak, lágy szöveteinek vibrációja révén jön létre. Szinte nincs olyan ember aki nem hortyogott még egyszer sem az életében. Ezt a zavart több kategóriába célszerű sorolni.

 

 

- enyhe

- mérsékelt

- komoly

- súlyos

 

- Az enyhe horkolás,

csak alkalmanként jelentkezik, leginkább abban az esetben, ha valaki a hátán alszik, vagy éppen nagyon fáradt. Kimerültség esetén is jelentkezhet.

Mérsékelt Mérsékelt horkolásnak akkor nevezhetjük, ha valakinél gyakran fordul elő, de semmiképp sem mindennapos.

Komoly horkolásról, abban az esetben beszélünk, ha bármilyen testhelyzetben is alszik az illető, jelentkezik a zavaró hang, mely egyre hangosabbá válik.

Súlyos horkolás, fül süketítő zajjal jár, mely már nagyon zavaró tényező a minden napokban.

 

Bármiről is legyen szó, a horkolás nem tesz jót senkinek. Nagyon sok oka lehet, melyet mielőbb célszerű orvosolni.

 

Lehet szó gyenge izomtónusról, elhízásról, nyugtatószerekről, illetve orr eredetű okok, elváltozások, is befolyással élnek minderre.

 

Ha már gyermek korban jelentkezik ilyesfajta hang elváltozás, akkor biztos, hogy mandula, vagy orrgarat mandula problémáról van szó.

Orrsövény ferdülés is okozhat horkolást, mely nagyon gyakori a minden napokban, nagyon sok embert érint.

Az életmód, szintén összefüggésbe hozható ezzel a kellemetlen problémával, hiszen aki nagyon későn étkezik, vagy éppen nagyon sok alkoholt fogyaszt, ugyanezt a hatást éri el a szervezetben, vagyis horkolással reagál a befolyásoló tényezőkre.

A rendszeres dohányosoknál is nagyon gyakori ez a tünet, mely megkeserítheti a család minden tagjának az életét.

Célszerű mindenképpen kivizsgáltatni ezt a problémát, és mielőbb orvosolni is!

 

- Tegyünk ellene:

horkolásA horkoló hang legtöbbször nagyon idegesítő tud lenni, főleg abban az esetben, ha a legszebb álmunkból ébredünk erre. Nagyon sok házi praktika él napjainkban is ennek orvoslására, de tudni kell, hogy önmagában ezen dolgok nem oldják meg a problémát.

Mivel a horkolást befolyásolja az alkohol fogyasztás, vezessünk be alkohol tilalmat. Az alkohol fogyasztás ugyanis a garat izmok ellazulásához vezet, melynek eredménye e kellemetlen hang kiáramlása. A dohányzás, mely igen komoly probléma napjainkban, hiszen nem csak a horkolást segíti elő, de nagyon sok egyéb betegség kialakulásában lehet nagy szerepe. Csak semmi dohányzás! Segítség lehet a helyzet változtatás. Ugyanis ha hanyatt fekszünk, akkor nagyobb esélyt biztosítunk a horkolásnak is, hiszen a garatizmok renyhébbé válhatnak. Sok esetben a hálószoba száraz levegője is előidézi a problémát, de ezt nagyon könnyen orvosolhatjuk, párásítással. Ha minden éjszaka kínzó horkantásra ébredünk, akkor vegyük el a párunktól a párnát, és hagyjuk, hogy egyenesen, csak semmi nyaktörés nélkül aludjon.

Ezek voltak a házi praktikák, de komolyra fordítva a szót, mindenképpen célszerű találnunk egy olyan segítséget, mely biztosítja számunkra a tökéletes változást. Napjainkban számtalan termék található a piacon. Érdemes olyan terméket választanunk, melynek összetevői teljes mértékben hozzájárulnak a horkolás megszünéséhez.

 

Az Asonor az a termék, mely tökéletes segítséget biztosít a használója számára. 30ml kiszerelésben kapható

összetevői között, megtalálhatjuk: nátrium-klorid, glicerol, poliszorbát 80, EDTA, kálium-szorbát. Az Asonor orsspray formájában kapható. Teljes mértékben megszünteti a horkolást. Egy nagyon egyszerű és hatékony módszerről van szó, mely tökéletes segítséget biztosít mindenki számára.