fák

Van megoldás horkolás ellen?

Hogyan szabaduljunk meg a horkolástól

A horkolás igazi rémálom, azonban könnyedén tehetünk ellene!

horkolásEgy hosszú munkanap után kimerülten hazaérkezünk, elintézzük napi teendőinket, majd este megpróbálunk pihenni. Sokszor valóban csak próbálunk! A felnőtt lakosság 30-50 százalékát érinti a horkolás, amely befolyásolja a pihenést. A horkolás valóságos rémálommá változtathatja az éjszakákat. De nem a horkoló ember számára, hanem a mellette pihenni vágyók számára. Ha ez huzamosabb ideig fennáll, kihatással van a párkapcsolatra, de ami még rosszabb, az egészségi állapotra is.

 

Kellemetlen horkolás:

horkolásSzámtalan ember életét keseríti meg a horkolás. Bár nem szenvednek tőle közvetlenül, környezetük viszont annál inkább. A zavaró, fülsüketítő hang a felső légutak lágy szöveteinek vibrációja révén jön létre. Szinte nincs olyan ember, aki nem hortyogott még egyszer sem életében. A zavart több kategóriába sorolják. Az enyhe horkolás csak alkalmanként jelentkezik, leginkább abban az esetben, ha valaki a hátán alszik, vagy éppen nagyon fáradt. Kimerültség esetén is jelentkezhet.

Mérsékelt horkolásnak azt nevezzük, amikor valakinél gyakran fordul elő, de semmiképp sem mindennapos. Komoly horkolásról abban az esetben beszélünk, ha bármilyen testhelyzetben alszik is az illető, a zavaró hang jelentkezik és egyre hangosabbá válik. A súlyos horkolás fülsüketítő zajjal jár, mely már igen zavaró a mindennapokban. Bármelyikről legyen szó, a horkolás nem tesz jót senkinek. Nagyon sok oka lehet, melyet mielőbb célszerű orvosolni.

Lehet szó gyenge izomtónusról, elhízásról, nyugtatószerekről, illetve orr eredetű okok, elváltozások, is befolyásolhatják a horkolás jelentkezését. Ha már gyermekkorban észlelhető ilyen jellegű hang elváltozás, biztos, hogy mandula, vagy orrgarat mandula problémáról van szó. Orrsövényferdülés is okozhat horkolást, mely igen gyakori, sok embert érint.

Az életmód szintén összefüggésbe hozható ezzel a kellemetlen problémával, hiszen aki nagyon későn étkezik, vagy éppen nagyon sok alkoholt fogyaszt, ugyanezt a hatást éri el a szervezetben, vagyis horkolással reagál a befolyásoló tényezőkre.

A rendszeres dohányosoknál is nagyon sűrűn jelentkezik a tünet, mely megkeserítheti a család minden tagjának az életét.

Célszerű mindenképpen kivizsgáltatni a problémát és mielőbb orvosolni!

 

Tegyünk ellene

horkolás

A horkoló hang általában nagyon bosszantó tud lenni, főleg ha a legszebb álmunkból ébredünk erre. Számos házi praktika él napjainkban is az orvoslására, ám tudni kell, hogy önmagában ezek nem oldják meg a problémát. Mivel a horkolást befolyásolja az alkoholfogyasztás, jobban tesszük, ha nem iszunk. Az alkoholivás ugyanis a garat izmok ellazulásához vezet, melynek eredménye a kellemetlen hang kiáramlása. A dohányzás is igen komoly probléma, hiszen nemcsak a horkolást segíti elő, de számos betegség kialakulásában van szerepe.

Segíthet a helyzetváltoztatás. Ha ugyanis hanyatt fekszünk, nagyobb esélyt biztosítunk a horkolásnak is, hiszen a garatizmok renyhébbé válhatnak. Sokszor a hálószoba száraz levegője is előidézi a problémát, de ezt nagyon könnyen orvosolhatjuk, párásítással. Ha minden éjszaka kínzó horkantásra ébredünk, vegyük el a párunktól a párnát és hagyjuk, hogy egyenesen, a nyak megtörése nélkül aludjon. A házi praktikákon túl azonban célszerű olyan segítséget keresünk, mely biztosítja a változást. Napjainkban számtalan termékkel találkozunk a piacon. Érdemes olyat választanunk, melynek összetevői hozzájárulnak a horkolás teljes megszüntetéséhez.

Az Asonor tökéletes segítség használója számára. 30ml kiszerelésben kapható, összetevői között megtalálható a nátrium-klorid, glicerol, poliszorbát 80, EDTA, kálium-szorbát. Az Asonor orsspray formában kapható. Teljes mértékben megszünteti a horkolást. Nagyon egyszerű és hatékony módszerről van szó, mely mindenkinek segít.

Miért horkolunk?

A horkolás összefüggésben van a légzéssel. Ha bármi akadályozza a normál légzést, annak horkolás lesz a vége, mely egyetlen ember számára sem kellemes. A nem megfelelő légzés oka lehet megfázás, vagy akár anatómiai eltérés, mely befolyásolja mindezt. Kutatások igazolják, hogy a lakosság igen nagy száma, mintegy 42 százaléka szenved éjszakánként, vagy akár délutáni alváskor kínzó horkolástól. A horkolás sajnos az életminőség nagymértékű romlásához vezethet, egyáltalán nincs jó hatással az emberre. Számos betegséget is kiválthat, például érrendszeri megbetegedéseket , magas vérnyomást, folyamatos stresszt, fejfájást.