fák
Késleltetett felszívódás

Vitaminok, és a “késletetett felszívódás…”

 

Késleltetett felszívódásNapjainkban egyre többet hallhatunk az olyan vitaminokról, melyek késleltetett felszívódásúak, vagy folyamatosan adagolják a szervezetünkbe a megfelelő dózist. Elmondhatjuk, hogy a vitamin gyártásban, ez igen nagy előre lépést jelent. Egyre több retard készítménnyel találkozhatunk. Mindezt úgy érik el, hogy ezen preparátumokba, a vitaminokat, úgy nevezett, mikropellekbe zárják, és egy különleges hordozóanyag segítségével, akár 6-20 órás lassú kioldódást eredményeznek.

 

Vízben oldódó vitaminok, kontra késleltetett felszívódás…

Késleltetett felszívódásA legtöbb vitamin vízben oldódó, vagyis a szervezetben nem tárolható. Ez azt jelenti, hogy késleltetés nélkül, gyorsan felszívódnak és a véráramba kerülve rögtön kifejtik a hatásukat. Ez bármekkora adag esetében, 2-3 órán belül ki is ürül a szervezetből. Ezzel szemben a késleltetett felszívódás éppen az ellenkezőjét biztosítja számunkra, vagyis nyújtott hatást, optimális hatékonyságot, és minimális kiürülési veszteséget jelent a használója számára. Bővebben a természtes vitaminokról itt olvashat!

 

 

 

Korunk vívmánya:

A mai kor eleget téve mind ennek, úgy fejleszti a vitaminokat, hogy ezt elérhetővé tegye a vitaminokat vásárlók számára. A vitaminokat úgy alakítják ki, hogy késleltetett felszívódást biztosítsanak az emberek számára, vagyis a nap 24 órájában megfelelő mennyiséget adagoljon a szervezetünkbe.