fák

Késleltetett felszívódás

Vitaminok, és a “késletetett felszívódás…”

Késleltetett felszívódás

Napjainkban egyre többet hallani olyan vitaminokról, melyek késleltetett felszívódásúak, vagy folyamatosan adagolják a szervezetünkbe a megfelelő dózist. A vitaminok  gyártásban ez igen nagy előrelépést jelent. Egyre több retard készítménnyel találkozhatunk. Mindezt úgy érik el, hogy a preparátumokba, úgy nevezett, mikropellekbe zárják a vitaminokat és egy különleges hordozóanyag segítségével akár 6-20 órás, lassú kioldódást eredményeznek.

 

Vízben oldódó vitaminok, kontra késleltetett felszívódás…

Késleltetett felszívódásA legtöbb vitamin vízben oldódó, vagyis a szervezetben nem tárolható. Ez azt jelenti, hogy késleltetés nélkül, gyorsan felszívódnak és a véráramba kerülve rögtön kifejtik a hatásukat. Bármekkora adagról van szó, 2-3 órán belül ki is ürül a szervezetből.

Ezzel szemben a késleltetett felszívódás éppen az ellenkezőjét biztosítja számunkra, vagyis elnyújtott hatást, optimális hatékonyságot és minimális kiürülési veszteséget.

 

 

 

Korunk vívmánya:

A modern kor mindennek eleget téve úgy fejleszti a vitaminokat, hogy ezt elérhetővé tegye a vásárlók számára. Úgy alakítják ki őket, hogy késleltetett felszívódást biztosítsanak az emberi szervezetnek, vagyis a nap 24 órájában megfelelő mennyiséget adagoljanak.