fák

Mangosztán

A gyümölcsök királynője: Mangosztán!

MangosztánEgy ősi legenda szerint Buddha napkeltekor meglátta és megízlelte a mangosztán gyümölcsöt. Érzékelte jótékony hatását és megáldotta azt, majd a mennyország ajándékának nevezve az embereknek ajándékozta azt. Az ázsiaiak számára ma is a legbecsesebb gyümölcs mind közül. 

 

 

 

 

Egzotikus gyümölcs

 

MangosztánA mangosztán figyelemreméltóan jó ízének köszönhetően is lett a gyümölcsök “királynője”. Kelet-Ázsiából, a Maláj szigetcsoportról származik. A legbecsesebb trópusi gyümölcsök egyike. Világszerte nagy sikernek örvend.
Tetszetős színe és különleges ízvilága mindenkit levesz a lábáról. Belseje ehető, szinte elolvad az ember szájában. Íze édes és savanyú egyaránt. Akár a narancs, a mangosztán is gerezdekre bontható. Felhasználása széleskörű: találkozhatunk vele konzerv formájában, fagyasztani is szokták, de gyümölcslé, befőtt és szirup is készülhet belőle. A magvait is felhasználják, főzve vagy pirítva egyaránt fogyasztható.

 

Gyógyászati célra

A mangosztánt ősidők óta alkalmazzák az orvoslás terén. A népi gyógyászatban gyakorta használták, mikróbaellenes, vízhajtó és hashajtó szerként. A mangosztánból krémet lehet készíteni, mely kiváló segítség az ekcémás tünetek enyhítésére, de egyéb bőrbajok kezelésére is. Leggyakrabban mégis a gyomor- és bélrendszer betegségei ellen használatos. A mangosztán magháza különösen gazdag xanthonokban. A legújabb kutatások szerint a xanthonok antibakteriális, gombaölő és gyulladáscsökkentő hatással bírnak.

 

Ma már bizonyított, hogy a Mangosztán segít...

…a koleszterinproblémákon, a rák leküzdésében, az elhízás elleni küzdelemben, bőrproblémák legyőzésében, a mikrobiológiai egyensúly helyreállításában, s nagy mértékben támogatja az immunrendszert. Mivel a xanthonok és a flavonoidok családjába tartozik, erős antioxidáns vegyület, mely ötször hatékonyabbnak bizonyult az E- és a C-vitaminnál

 

A legmagasabb antioxidáns tartalom

Mangosztán

A mangosztán rendelkezik a legmagasabb antioxidáns tartalommal, melynek ORAC értéke 17.000 és 24.000 között található. Korábban az aszaltszilva volt élmezőnyben, ám a mangosztán lekörözte. Szervezetünk antioxidáns igénye jelentős mértékben függ az egészségi állapotunktól, a korunktól, a táplálkozási szokásainktól. 

 

 

 

Folyékony Mangosteen...

Érdemes megismerkedni a ZehnThonic természetes segítségével. Melynek alapja a Mangosztán, és a fő hatóanyag a xanthon, és mely antioxidánsokban gazdag étrend kiegészítő készítmény. Segítséget biztosít a szabadgyökök leküzdésében, valamint lassítja az öregedési folyamatokat is. Nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Fogyasztása során, tele lesz energiával, frissítő és élénkítő hatású.