fák
Mangosztán

A gyümölcsök királynője: Mangosztán!

 

MangosztánEgy ősi legenda szerint egy Buddha napkeltekor, meglátta és megízlelte a gyümölcsöt. Jótékony hatását érzékelve, megáldotta a gyümölcsöt, és a menyország ajándékának nevezve, az embereknek ajándékozta. Az Ázsiai emberek szerint még ma is a legbecsesebb gyümölcs mind közül.

 

 

 

 

Egzotikus gyümölcs

 

MangosztánA mangosztán, kimagaslóan jó íze végett, a gyümölcsök “királynője” lett. Kelet-Ázsiából, a Maláj szigetcsoportról származik. A mangosztán a legbecsesebb trópusi gyümölcsök egyike. Világszerte nagyon nagy sikernek örvend a gyümölcs, vagyis a Mangosztán. Tetszetős színe és különleges íz világa, mindenkit levesz a lábáról. Belseje ehető, mely szinte elomolik az ember szájában, íze: édes és savanyú egyaránt. Gyümölcse, akár csak a narancs, cikkekre bontható. Felhasználása széles körű, hiszen találkozhatunk vele konzerv formájában, fagyasztják, dzsúsz, befőtt és szirup is készülhet belőle. A magvait is felhasználják, mégpedig, főzve, vagy pirítva egyaránt fogyasztható.

 

Gyógyászati célra

 

MangosztánA mangosztánt, már ősidők óta használják orvoslásra. A népi gyógyászatban ugyanis gyakorta használák, mikrobaellenes, vízhajtó és hashajtó szerként egyaránt. A mangosztánból, krémet is készítenek, mely kiváló segítséget biztosít az ekcémás tünetek enyhítésére, és egyéb bőrbajok kezelésére egyaránt. Leggyakrabban, mégis a gyomor- és bélrendszer betegségei ellen használják. A mangosztán magháza, különösen gazdag xanthonokban. A legújabb kutatások szerint, a xanthonok, antibakteriális, gombaölő, és gyulladáscsökkentő hatással bír.

 

 

Ma már bizonyított, hogy a Mangosztán segít:

MangosztánA koleszterinproblémák terén, a rák leküzdésében, az elhízás elleni küzdelemben, bőrproblémák legyőzésében, a mikrobiológiai egyensúly helyreállításában, és nagy mértékben támogatja az immunrendszert. Mivel a xanthonok, és a flavonoidok családjába tartozik, erős antioxidáns vegyület, mely ötször hatékonyabbnak bizonyult az E-vitamin és a C-vitaminnal szemben.

 

 

 

 

A legmagasabb antioxidáns tartalom

MangosztánA mangosztán rendelkezik a legmagasabb antioxidáns tartalommal, melynek ORAC értéke, 17.000 és 24.000 között található. Korábban az aszalt szilva volt élmezőnyben, azonban a Mangosztán ennél jóval többre képes. Szervezetünk antioxidáns igénye jelentős mértékben függ az egészségi állapotunktól, a korunktól, a táplálkozási szokásainktól.

 

 

 

 

Folyékony Mangosteen...

MangosztánÉrdemes megismerkedni a ZehnThonic természetes segítségével. Melynek alapja a Mangosztán, és a fő hatóanyag a xanthon, és mely antioxidánsokban gazdag étrend kiegészítő készítmény. Segítséget biztosít a szabadgyökök leküzdésében, valamint lassítja az öregedési folyamatokat is. Nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Fogyasztása során, tele lesz energiával, frissítő és élénkítő hatású.