fák

Narancsbőrtől

Mit kezdjünk a narancsbőrrel?

narancsbőr

Mit kezdjünk a narancsbőrrel? Minden nő tökéletes alakról, szép, tiszta bőrről álmodik. Meg is tesznek mindent annak érdekében, hogy tökéletes külsővel rendelkezzenek. Egyszer azonban eljön az idő, amikor a csodaszerek nemigen segítenek, s át kell gondolnunk az egész testápolásunkat. A nők legnagyobb ellensége a narancsbőr. Bár többnyire nyáron szembesülünk a cellulitisz, vagyis a narancsbőr okozta külső hatásokkal, ettől még nap mint nap zavaró lehet a látványuk. Vajon mit tehetünk ellene? Van megoldás? A cellulitiszt sokan szépséghibának tartják, melyet a bőr irha rétegében felhalmozódott salakanyag okoz. Könnyedén tehetünk ellene!


Mit kell tudnunk a narancsbőrről?

 

narancsbőrA nőknek sajnos 95%-ár érinti a narancsbőr - alaktól, súlytól, életkortól függetlenül bárkinél kialakulhat. Hogy hogyan? A szervezetünk által fel nem használt cukor zsír formájában telepszik meg a bőr sejtjeiben, illetve a kötőszövetekben. Ezek megduzzadnak és a bőr felszíne felé türemkednek, a bőr pedig egyenetlenné válik: narancshéjhoz hasonló látványt eredményez.

 

 

 

Narancsbőr stádiumok

 

narancsbőr

A cellulitisz  elváltozásoknak 3 szakasza ismert. Az első: a bőr felszínén még teljesen sima a hatás, ám fekvő helyzetben a bőr széthúzásával apró gödröcskéket észlelhetünk. A második stádiumban már álló helyzetben is szembetűnő a bőregyenetlenség. A harmadik stádium, amikor állandósul a cellulitisz, vagyis a narancsbőr – állva, fekve egyaránt látható a változás.

 

 

Mi vezet a narancsbőr kialakulásához?

narancsbőrA narancsbőr jelentkezése és a rendszertelen, egészségtelen étkezés között jelentős az összefüggés. Nagymértékben befolyásolja a kalóriagazdag vacsora, az ülőmunka, a mozgáshiányos életmód. Kialakulásához hozzáhárulhatnak a káros szenvedélyek: a dohányzás, az alkohol, illetve a stressz. Nem kell tehát feltétlenül túlsúlyosnak lennünk ahhoz, hogy létrejöjjenek a kis gödröcsék, vagyis a cellulitisz, elég, ha nem fordítunk kellő figyelmet az egészséges életvitelre. Figyelni kell a sav-bázis egyensúlyra is!

 

 

Eltüntethető? Mit tehetünk, mit ehetünk ellene?

narancsbőr

A narancsbőr csökkentésére és megelőzésére számtalan praktika és stratégia létezik. Aki felveszi a harcot ellene, legyen kitartó és türelmes, mivel a változás nem látható egyik napról a másikra. Ha azonban kellő figyelmet szánunk rá, nem lesz félnivalónk! Szakemberek szerint a genetika is közrejátszik a cellulitisz kialakulásában. Mégis az egészségtelen életvitelnek van a leginkább szerepe benne. Az első és legfontosabb tehát változtatni az életmódunkon! A cellulitisz ellen egyszerre több taktikát is érdemes bevetni. Célszerű felhagyni a csokoládé, a kávé, a fehérlisztes pékáruk, a zsíros ételek fogyasztásával. Fontos a nagy mennyiségű gyümölcs és zöldség, valamint a napi 2,5- 3 l tiszta víz.

 

A Nopal felveszi a kesztyűt!

narancsbőrSegíthet a cellulitisz elleni küzdelemben a Nopal fügekaktusz. Nagymértékben csökkenti a kötőszövetekben a folyadék-visszatartást, méregtelenítő hatásán keresztül gátolja a narancsbőr jelentkezését. Kiváló segítség, hiszen amellett, hogy a cellulitisz megjelenésének esélyét mérsékeli, testsúlycsökkentő hatása is van - vagyis fogyasztásával tökéletes külsőnk lehet.

 

 

 

Harc a narancsbőr ellen, otthon!

narancsbőr

Amennyiben nincs időnk konditerembe járni vagy külön edzeni, akár otthonunkban is könnyedén kivitelezhetjük a dolgot. Célszerű naponta beiktatnunk az alakformáló tornát,  utána pedig váltófürdőt vennünk. Ez azt jelenti, hogy a hideg és meleg zuhanyt váltakozva használjuk. Ezt követően érdemes testápolók helyett olyan krémet választanunk, melyet napi rendszerességgel használhatunk, és mely kimondottan jó cellulitiszre. Vegyük számításba a Calivita bőrápoló, és keringésjavító krém különleges tulajdonságait, vagy a narancsbőr elleni C-Rx krémet. Gyógynövényekből áll, melyek jótékony hatást gyakorolnak a narancsbőrre és segítenek a méreganyagok eltávolításában. Összetevői között megtalálhatjuk a rozmaringot, a homoktövist, a zöld teát  és a B5-provitamint is.

Érdemes felvenni a kesztyűt a narancsbőr ellen - megfelelő segítséggel győzedelmeskedhetünk felette!