fák

Paraziták jelenléte az emberi testben

Semmilyen betegségről nem beszélünk szívesen, különösen, ha valamilyen undort keltő, gusztustalannak tartott dologról van szó. Ilyenek a férgek és paraziták  is - melyek bizony az emberi szervezetben is megtelepszenek. Sajnos, az ember gyakran inkább úgy tesz, mintha mi sem történt volna s hagyja szervezetében garázdálkodni az élősködőket.
Pedig ha nem fordítunk kellő figyelmet a problémára, egyes paraziták akár több méteresre is megnőhetnek idővel, s mellette súlyos betegségek okozói lehetnek.Az egészségügy egyik legnagyobb mulasztása lenne a paraziták kérdésében megnyilvánuló közöny?

 Részben igen, ezért létfontosságú, hogy minél többen megismerjék a tényeket - ezek ismeretében ugyanis felvehetik a harcot a testükben megbúvó élősködőkkel szemben. Valójában a paraziták néma gyilkosok – jelenlétük a szervezetben emberek tízmillióit érintő probléma, melyet kezelni kell. A paraziták egyik alap tulajdonsága, hogy hosszú ideig képesek rejtőzködni. Arra, hogy jelen vannak, legfeljebb a kialakuló betegségek figyelmeztethetnek.
 

Mik valójában a paraziták?

Joggal merül fel a kérdés, mik is ezek valójában.  Olyan mikroszkopikus méretű, vagy akár méteresre megnövő organizmusok, melyek egy másik élőlényben – esetünkben az emberben – élősködnek. S nem is csak az emésztőrendszerben fordulhatnak elő. A paraziták az izmokban, az agyban, a szemben és a bőrben is megtelepedhetnek. Legalább százféle különböző galandféreg, horogféreg és egysejtű parazita leselkedik ránk. Elsősorban a szennyezett vízzel és élelmiszerekkel, de különösen a disznóhúsból előállított termékekkel, a füstölt sonkával és kolbászok fogyasztásával kerülhetnek a szervezetünkbe. Ugyanakkor elszaporodásukhoz a vegyszerek, a higany és az antibiotikumok túlzott használata is hozzájárul.

A paraziták a rejtőzködés mesterei, jelenlétükre testünk figyelmeztet, ezért figyelnünk kell a jelekre. Vészjelzés lehet az ok nélküli fáradtság és rosszullét, vagy a makacs bőrkiütések. Ha általában rossz a közérzetünk, betegségeink nem múlnak el, egészségünk érdekében végezzünk el valamilyen, a paraziták kiirtására irányuló tisztítókúrát. Erre tökéletesen alkalmas a megbízható, sokak által ismert Clean Inside béltisztító kúra.

 

Figyelj a tünetekre

parazita

- Allergia: A paraziták esetenként nemcsak irritálhatják, hanem esetenként át is fúrják a bélfal belső védőrétegét, melynek következtében megemésztetlen molekulák juthatnak át – s erre az immunrendszer fokozott eosinophilt termeléssel válaszol, melyektől gyulladásos, allergiás tünetek jelentkezhetnek.

- Alvászavarok és fogcsikorgatás: ha éjszaka, hajnali 2-3 óra között rendszeresen felriadunk, ennek egyik oka lehet, hogy a máj ilyenkor igyekszik megtisztítani a szervezetet a paraziták miatt termelődő méreganyagoktól. Alvászavart okozhat a végbél viszketése, ami a végbélen kívül éjszaka lepetéző giliszták miatt okoz kellemetlenséget. A vakarózás következtében a paraziták petéi az ágyba, majd a levegőbe kerülnek, innen jutnak vissza a szájon át a szervezetbe, ahol kifejlődnek. Valljuk be: nem egy gusztusos folyamat. A paraziták jelenlétének másik kiemelkedően jellemző tünete a fogcsikorgatás, ami különösen az alvó gyerekeknél figyelhető meg.

- Bélgyulladás: A paraziták irritálhatják a bél belső falát, mely gyulladáshoz vezethet. Elégtelenné válik a tápanyagok, különösen a zsiradékok felszívódása, amik megjelennek a székletben.

- Bőrbetegségek: Csalánkiütés, ekcéma, valamint más típusú allergiás bőrbajok , egyes esetekben kelések és sebek is kialakulhatnak a paraziták miatt.

- Fájó izmok és ízületek: A paraziták képesek az ízületekbe és az izmokba is beágyazódni. Az okozott fájdalmat az orvosok ízületi gyulladásként diagnosztizálják.

- Hasmenés: A paraziták bizonyos fajtái prosztaglandint termelnek, emiatt a széklet vizessé, hasmenésszerűvé válhat.

-Idegesség: Az ok nélküli ingerültség, idegesség túlnyomó esetben a paraziták jelenlétére vezethető vissza, ezek toxikus ürüléke ugyanis ingerelheti az idegrendszert.

-Immunrendszer zavarai: A paraziták gátolják az immonuglobulin elválasztását, s ezzel megzavarják az immunrendszert. Az állandó készenléti állapot miatt a szervezet kimerül és védtelenné válik a fertőzésekkel szemben.

- Krónikus kimerültség: Fáradtság, influenzaszerű panaszok, koncentrációs- és memóriazavarok, melyekért a szervezet normális működéséhez szükséges tápanyagokat elvonó paraziták felelősek.

- Nehéz emésztés: Egyes paraziták nagymértékben csökkentik a belek keresztmetszetét, s ezzel székrekedést okoznak.

- Szelek és hascsikarás: Az igen gyakori puffadás az egyik legbiztosabb jele a paraziták jelenlétének.

- Vérszegénység: Azok a paraziták, melyek a belek belső falán keresztül szívják magukba a táplálékot, túlzott elszaporodásuk esetén akár vészes vérszegénységet is kiválthatnak.

Ugyancsak a paraziták szervezetben való megtelepedésére utaló, súlyos jelnek számít az elhízás, erős éhségérzet, indokolatlan fogyás, kellemetlen szájíz és rossz lehelet, köldöktáji fájdalom, heves szívverés, homályos látás lehajolás és felállás közben, orr- és fülviszketés, alvás közbeni nyálfolyás, asztma, epilepszia, cukorbetegség, pattanásos bőr, migrén és erős fejfájás, valamint szívbetegség és a rák.

 

Megelőzés

parazita

Házi módszerrel is megpróbálkozhatunk a problémát orvosolni: sok fokhagyma és tökmag  fogyasztásával. Azonban ez a két összetevő önmagában csak akkor elegendő, ha még kezdetleges állapotában kúráljuk a parazita-gondot. Ha már petékkel és kifejlett példányokkal is számolnunk kell, komplexebb, összetettebb módszerre lesz szükségünk a paraziták kiirtásához.

 

Parazitákat okozhatnak a fertőzött élelmiszerek, mosatlan zöldségek és gyümölcsök, mert ezek segítségével juthatnak testünkbe az élősködők, de nagy eséllyel kerülhetnek belénk házi kedvencekből is, mert többségük akár észrevétlenül is hordoz valamilyen férget. Fontos tehát, hogy főképpen a kisgyerekek, várandós anyák és a betegek tartsák magukat távol a fertőzött állatoktól.

A feladat nem is olyan bonyolult: tisztítsuk meg vastagbelünket a lerakódott salakanyagtól, és a benne megbúvó parazitáktól. A Clean Inside béltisztító kúra kiváló fegyver a paraziták ellen.

Kezdjük el alkalmazni a mintegy ötvenféle gyógynövényből összeállított Clean Inside termékcsomagot!

Nem szabad esélyt adni arra, hogy paraziták kerüljenek a szervezetünkbe, mert ha hagyjuk őket élősködni, azzal saját egészségünket tesszük kockára.

Rajtunk áll, hogy megvédjük a testünket vagy önként átengedjük a paraziták támadásának. A megoldás itt van, próbálja ki a Clean Inside tisztítókúrát és higgyen a szemének. Az eredmény jól látható és garantáltan sikeres lesz. Paraziták márpedig vannak – de lehet tenni ellenük.