fák

Paraziták, néma gyilkosok

Nem beszélünk szívesen semmilyen betegségéről, különösképp, ha valamilyen undort keltő, gusztustalannak tartott dologról van szó. Ilyesfélék a férgek és paraziták, melyek bizony az emberi szervezetben is megtelepszenek. Mi emberek, szeretünk úgy tenni, mintha mi sem történt volna, és hagyjuk a szervezetünkben garázdálkodni az élősködőket. Amennyiben nem fordítunk erre kellő figyelmet, egyes paraziták, mint néma gyilkosok idővel akár több méteresre is megnőhetnek, mindemellett súlyos betegségek okozói lehetnek.

Az egészségügy egyik legnagyobb mulasztása lenne a paraziták kérdésében megnyilvánuló közöny?

Részben igen, ezért létfontosságú, hogy minél többen megismerjék azokat a tényeket, amelyek ismeretében felvehetik a harcot a testükben megbúvó parazitákkal szemben. Valójában a paraziták, mint néma gyilkosok, emberek tízmillióit érintő probléma, melyet kezelni kell. A paraziták egyik alap tulajdonsága, hogy hosszú ideig képesek rejtőzködni, jelenlétükre maximum csak a kialakuló betegségek figyelmeztethetnek.

Mik azok a paraziták?

Joggal merül fel a kérdés, mik is azok a paraziták. Olyan mikroszkopikus méretű, vagy akár méteresre megnövő organizmusok, melyek egy másik élőlényben – esetünkben az emberben – élősködnek. Sőt nem csupán az emésztőrendszerben fordulhatnak elő, hiszen a paraziták az izmokban, az agyban, a szemben és a bőrben is megtelepedhetnek. Legalább százféle különböző galandféreg, horogféreg és egysejtű parazita leselkedik ránk. A paraziták elsősorban a szennyezett vízzel és élelmiszerekkel, de különösen a disznóhúsból előállított termékekkel, a füstölt sonkával és kolbászok fogyasztásával kerülhetnek a szervezetünkbe, viszont elszaporodásukhoz a vegyszerek, a higany és az antibiotikumok túlzott használata is hozzájárul. A paraziták egyik igen veszélyes fajtája a Disznó-galandféreg (Taenia solium), melyek lárvái az izmokban kezdenek kifejlődni, azután a központi idegrendszerben vándorolva eljuthatnak a szembe és az agyba, végül pedig a vékonybélben kötnek ki.

A paraziták a rejtőzködés mesterei, jelenlétükre testünk figyelmeztet, ezért figyeljünk a jelekre. Ilyen lehet az ok nélküli fáradtság és rosszullét, vagy a makacs bőrkiütések. Ha általános rossz közérzetünk, betegségeink nem múlnak el, egészségünk érdekében végezzünk el valamilyen, a paraziták kiirtására irányuló tisztítókúrát. Erre tökéletesen alkalmas a megbízható, sokak által ismert Clean Inside méregtelenítő kúra.

Paraziták jelenlétére utaló tünetek lehetnek:

Allergia: A paraziták esetenként nemcsak irritálhatják, hanem esetenként át is fúrják a bélfal belső védőrétegét, melynek következtében megemésztetlen molekulák juthatnak át, amire az immunrendszer fokozott eosinophilt termeléssel válaszol, melyektől gyulladásos, allergiás tünetek jelentkezhetnek.

Alvászavarok és csikorgó fogak: ha éjszaka, hajnali 2-3 óra között rendszeresen felriad, egyik oka az lehet, hogy a máj ilyenkor próbálja megtisztítani a szervezetet a paraziták miatt termelődő méreganyagoktól. Alvászavart okozhat a végbél viszketése, ami a végbélen kívül éjszaka lepetéző giliszták miatt okoz kellemetlenséget. A vakarózás következtében a paraziták petéi az ágyba, majd a levegőbe kerülnek, innen jutnak vissza a szájon át a szervezetbe, ahol kifejlődnek. Nem éppen egy gusztusos folyamat… A paraziták jelenlétének másik kiemelkedően jellemző tünete a fogcsikorgatás, ami különösen az alvó gyerekeknél figyelhető meg.

Bélgyulladás: A paraziták irritálhatják a bél belső falát, mely gyulladáshoz vezethet. Elégtelenné válik a tápanyagok, különösen a zsiradékok felszívódása, amik megjelennek a székletben.

Bőrbetegségek: Csalánkiütés, ekcéma, valamint más típusú allergiás bőrbajok, egyes esetekben kelések és sebek is kialakulhatnak a paraziták miatt.

Fájó izmok és ízületek: A paraziták képesek az ízületekbe és az izmokba is beágyazódni. Az okozott fájdalmat az orvosok ízületi gyulladásként diagnosztizálják.

Hasmenés: A paraziták bizonyos fajtái prostaglandint termelnek, emiatt a széklet vizessé, hasmenésszerűvé válhat.

Idegesség: Az ok nélküli ingerültség, idegesség túlnyomó esetben a paraziták jelenlétére vezethető vissza, ezek toxikus ürüléke ugyanis ingerelheti az idegrendszert.

Immunrendszer zavarai: A paraziták meggátolják az immonuglobulin elválasztását ezzel zavarják meg az immunrendszert. Az állandó készenléti állapot miatt a szervezet kimerül és védtelenné válik a fertőzésekkel szemben.

Krónikus kimerültség: Fáradtság, influenzaszerű panaszok, koncentrációs- és memóriazavarok, melyekért a szervezet normális működéséhez szükséges tápanyagokat elvonó paraziták felelősek.

Nehéz emésztés: Egyes paraziták nagymértékben csökkentik a belek keresztmetszetét, ezzel székrekedést okoznak.

Szelek és hascsikarás: Az igen gyakori felpuffadás az egyik legbiztosabb jele a paraziták jelenlétének.

Vérszegénység: Azok a paraziták, melyek a belek belső falán keresztül szívják magukba a táplálékot, ha túlságosan elszaporodnak, akár vészes vérszegénységhez is vezethet.

Paraziták betelepedésére árulkodó súlyos jelek az elhízás, erős éhségérzet, indokolatlan fogyás, kellemetlen szájíz, illetve lehelet, köldöktáji fájdalom, heves szívverés, homályos látás lehajolás és felállás közben, orr- és fülviszketés, alvás közbeni nyálfolyás, asztma, epilepszia, cukorbetegség, pattanásos bőr, migrén és erős fejfájás, valamint szívbetegség és a rák.

Veszélyforrás a fertőzött élelmiszerek, mosatlan zöldségek és gyümölcsök, mert ezek segítségével juthatnak testünkbe a paraziták, de nagy eséllyel kerülhetnek belénk paraziták a házi kedvencekből is, hiszen többségük, akár észrevétlenül is, hordoz valamilyen férget. Fontos tehát, főképpen a kisgyerekek, várandós anyák és a betegek tartsák magukat távol a fertőzött állatoktól.

A feladat nem is olyan bonyolult: tisztítsuk meg vastagbelünket a lerakódott salakanyagtól, és a benne megbúvó parazitáktól. A Clean Inside méregtelenítő kúra kiváló fegyver a paraziták ellen.

Kezdjük el alkalmazni a mintegy ötvenféle gyógynövényből összeállított Clean Inside termékcsomagot.

Nem szabad esélyt adni arra, hogy paraziták kerüljenek a szervezetünkbe, mert ha hagyjuk őket élősködni, azzal saját egészségünket tesszük kockára. Rajtunk áll, hogy megvédjük a testünket, vagy önként átengedjük a paraziták támadásának. A megoldás itt van, próbálja ki a Clean Inside tisztítókúrát és higgyen a szemének. Az eredmény jól látható és garantáltan sikeresen lesz. Paraziták márpedig vannak, tegyen ellenük.