fák

Egészséges bélflóra? - A probiotikum megoldja

probiotikum

A probiotikum  igen jó hatással van az emberi szervezetre. Valószínűleg sokan hallottak már róluk: a probiotikumok olyan jótékony baktériumok, melyek az emberi testben élnek, de nem okoznak egészségkárosodást és megbetegedést. Ha több az emberi szervezetben a jótékony baktérium, képesek kiszorítani a betegségeket: nem adnak utat a fertőzésnek, vagy a vírus megtelepedésének. Ellenkező esetben viszont jó esélyünk van a különféle betegségekre. Célszerű tehát valamilyen módon pótolni a hiányzó mennyiséget.

 

Mikor vegyük előtérbe?

probiotikumTavasszal és ősszel kifejezetten ajánlott kúraszerűen probiotikumokat szedni, ugyanis az évnek ezen időszakaiban igen fogékonyak vagyunk a megbetegedésekre. Az évi kétszeri tisztító kúra elvégzése mindenki számára javasolt, legyen az lé böjt- vagy egyéb tisztítás, esetleg kiadós méregtelenítő kúra. Célszerű ennek végeztével probiotikumot alkalmazni, ugyanis a kúra során nemcsak a méreg- illetve salakanyag távozik a szervezetünkből, hanem a fontos ásványi anyagok és vitaminok is.

Szervezetünk csak akkor képes elegendő mennyiségben termelni probiotikumokat, ha a bélflóra tökéletesen működik. Betegség, legyengülés következtében a probiotikumok termelődése csökken, ilyen esetben ajánlott tehát mindenképpen a pótlás mellett dönteni.
 

Bélflóra és egészségünk

Bélflóránk egyensúlyának felborulása esetén számos tünetet fedezhetünk fel. Az antibiotikumos kúra alatt fellépő tünetek, mint hasmenés, hányás, gyakori puffadás, többször előforduló hányinger, vitaminhiány és megannyi egyéb tünetből a bélflóra sérülésére következtethetünk! Az említett problémák észlelésénél javasolt a bélflóra helyreállítása - ilyenkor törekedjünk a probiotikumok pótlására. A bélflóra igen fontos szerepet tölt be az egészség megőrzésben, s kiemelt fontossággal bír az immunrendszer megfelelő működésében. Ha tehát a bélflóra károsodására gyanakszunk, a legfontosabb mielőbbi helyreállítása, hiszen csak a bélflóra által lesz egészségi állapotunk kifogástalan.

 

Bélflóra helyreállítása

probiotikumAz egészséges bélflóra visszaállítására számtalan módszer létezik, ám csak egy emelhető ki, mely tökéletes segítséget nyújt az egyensúly elérésében - a probiotikum.

Sokak számára az élőflórás joghurtok alkalmazása elegendő a bélflóra egyensúlyának elérésében, ami bár javít a helyzeten, teljes mértékben nem nyújt megfelelő és elegendő segítséget a szervezet számára. A tökéletes megoldást a probiotikus készítmények adhatják, melyek szedésével folyamatosan fenntartható a bélflóra egészsége.

A probiotikum feladata jótékony baktériumokat juttatni a szervezetbe, melyek segítségével kialakul a tökéletes egyensúly beleinkben.

Jótékony baktériumok hatása a szervezetünkre

probiotikumA jótékony baktériumok képesek csupán előnyös hatással lenni az emberi szervezetre. Segítségükkel növelhető az emésztés hatékonysága, s teljes mértékben megfékezik a káros baktériumok megtelepedését testünkben, bélrendszerünkben. Hála nekik az immunrendszerünk állapota kifogástalan lehet, s nem kell tartanunk betegségektől sem.

A téli időszak mindig fokozott veszélyt jelent számunkra, hiszen az év ezen szakaszában sokkal könnyebben megfázunk. Szervezetünk a természetes vitaminforrások hiányában instabillá válik.

A jótékony baktériumok közül az egyik legismertebb a lactobacillus acidophilus, mely minden probiotikus készítmény alapja. A Lactobacillus acidophilus tulajdonképpen olyan tejsavbaktérium fajta, mely a jótékony baktériumok egyike. Feladata meggátolni a gombák és a baktériumok elszaporodását a szervezetben, de segít a székrekedés megelőzésében is.

Kiválóan javítja az immunrendszer állapotát, csökkenti a légúti megbetegedések kialakulásának esélyét. Ez a tökéletes termék a Probiotix®, probiotikus étrend kiegészítő. Kilenc probiotikus baktérium fajból áll, szakszerűen előállított probiotikum keverék, egészséges étrend kiegészítő. Kitűnő összeállításának köszönhetően pótolja és biztosítja a szervezet számára szükséges, jótékony baktériumokat.

- a probiotikum életképes baktérium fajokat tartalmaz, fagyasztott vagy szilárd halmazállapotban

- a Swiss Probiotix® fagyasztott - szárított por formájában vagy kapszulában kerül forgalomba.

Laktózmentes, így tejet nem tartalmaz

- a probiotikum csak bélben oldódik és ellenáll a gyomorsavnak

- igen jótékony baktérium táplálék a szervezet számára

- ez a probiotikum egyáltalán nem tartalmaz búzát, koffeint, szóját, kukoricát, cukrot, tojást, tejet, tartósítószert és színezéket sem.