fák
Stressztől

 

Stressz mentes élet!

stresszBizonyára már Önnek is feltűnt, hogy napjainkban az emberek többsége feszült, ingerlékeny, nehezen tudják kezelni a konfliktus helyzeteket, egyszerűen kimondva, stresszes életet élnek. Ez az élet minden területén megnyilvánul, hiszen bárhova is megyünk, szinte mindenhol találkozhatunk vele. Gyerek orvosi rendelő, hivatalok, posta, bevásárló központok. A stressz úgy vesz már körbe minket, mintha egy burok lenne, és nélküle nem tudnánk létezni. Természetesen ez a probléma, nagyon sok mindenre visszavezethető, talán nem újdonság senki számára sem, a munka nélküliség, a megélhetési problémák kiküszöbölése…

 

No, de ismerjük meg részletesebben is, hogy mi is valójában a STRESSZ?

A stressz, a mai értelemben véve, folyamatos feszültség, tartós idegesség, mely hatást gyakorol az emberekre. Tulajdonképpen egy válasz reakció, melyet a szervezetünk sugároz. Bár nagyon kevesen tudják, de a folyamatosan fennálló, tartós stressz hatás, komoly egészség károsodáshoz is vezethet, sőt nagy mértékben gyengíti a szervezet ellenálló képességét is! Ez által az immunrendszer ne tudja kivédeni a külső káros behatást a szervezetünkre nézve, és a betegségek nyílt utat kapnak a szervezetünkbe.

 

“Energia vámpírok”

 

stresszNagyon sok ember panaszkodik arra, hogy bár próbál stressz mentes életet élni, mégis vannak, olyan minden napos hatások, melyek meggátolják ebben. Ezen hatások egyike a televízió, folyamatosan, napi szinten halljuk a negatív történéseket a nagyvilágból, de ugyanez vonatkozik az internetre, és a rádióra egyaránt. Katasztrófák, balesetek, polgár háborús helyzetek, gyilkosságok… és ez minden áldott nap. Akárhogy is nézzük, egy normális emberre hatással vannak ezek az információk, felfokozzák az indulatokat és stressz helyzetet okoznak.

Mindezek mellett, nagy befolyással él minden emberre a munka helye. Napjainkban a legtöbb ember munka helyi problémákkal küzd. Nehéz megbízható, hosszú távú megélhetési forrást találni, vagyis olyan munka helyet, mely akár örökös lesz számunkra.Szinte verseny folyik az állásokért, a jobb pozícióért.  Nagyon minimális pénzért dolgoznak az emberek, nehéz a megélhetés, pár kapcsolatok, családok hullanak szét. Mi történik az ilyen helyzetekben? Megemelkedik a vér nyomás, verejtékezés tör ránk, és még sorolhatnánk a külső hatásokat.

 

Alvó indulatok

 

stresszReggel a munka helyünkön szembesülünk egy olyan dologgal, mely negatív élmény számunkra. Délután azonban már azt sem tudjuk, hogy mi történt a reggeli órákban, már nem emlékszünk semmire. Legalábbis az agyunk szerint. Azonban, sajnos a szervezetünkben, nem zajlott le minden reakció, hiszen ilyen gyorsan nem múlnak el az indulatok, mondhatni hogy a helyzet nem tudott még a normál kerékvágásba állni. A felgyorsult szívverés végett, a vér nyomás megemelkedik, nagyon magas is lehet. Nagyon sokan nem tudják, de a szív- és ér rendszeri betegségek alapja a stresszes élet, a töménytelen stressz az életünkben. Még egy nagyon fontos információ, hogy a stressz hatást gyakorol az emésztésre. Bizonyára már Ön is érezte, hogy gyomor görcse volt, hogy nem tudott enni, alig ivott. A rossz emésztés, sajnos újabb stresszt okoz, mely csak ront az amúgy is már negatívvá váló helyzeten.

 

Tomboljak ki magát!

 

stresszMinden embernek szüksége van arra, hogy a stresszt, a feszültséget levezesse valahol. Ennek talán az egyik legjobb módja a mozgás. Évente több ezer ember hal meg szív- és ér rendszeri megbetegedésben. Ha minden ember kiemelt figyelmet fordítana a mozgásra, akkor mindez elkerülhető lenne. A mozgás nagyon széles lehetőségeket kínál mindenki számára. Kortól és nemtől függetlenül, mindenki megtalálhatja a számára megfelelő mozgás fajtát. Minden ember érdeke, hogy a minden napjaiba beiktassa a rendszeres mozgást. feszültség levezető hatás van, zsír égető hatása, hatékony társ a minden napokban.

 

Segítség, pro és kontra

 

stresszNassolás? Alkohol?Gyógyszerek? Talán az egyik legközkedveltebb “segítség” a nassolás terén, a csokoládé. Főleg a hölgyek körében preferálják ezt a fajta megoldást. Azonban sajnos a tények mást mondanak. A csokoládé nem tud segítséget biztosítani a stressz feloldásában.

Alkohol. Létezik a mondás, miszerint: “borba folytom a bánatom…” De vajon, ha borba, esetleg más alkoholba folytjuk a bánatunk, akkor a stressz is eltűnik az életünkből? Tünetileg biztos hogy hatásos, de ezen módszer, hosszú távon való folytatása az életünket teszi tönkre.

Gyógyszerek, nyugtatók… szintetikus gyógyszerek alkalmazása, szintén nem gyakorol pozitív hatást a szervezetünkre, azonban létezik természetes segítség, melyet célszerű előnyben részesíteni! Ez pedig nem más, mint a Rhodiola roesa gyógynövény, mely kiváló segítséget biztosít mindenkinek!

 

Illatos varjúháj…

 

stresszIllatos varjúháj, avagy Rhodiola rosea gyógynövény. 1960 óta több tanulmány is napvilágot látott a gyógynövénnyel kapcsolatban. Számos gyógyhatása vált ismertté, és még napjainkban is nagyon fontos kutatások folynak a növénnyel kapcsolatban. Gyógyhatásai között megemlíthető: fokozza az álló képességet, erősíti az immunrendszert, serkenti az agyműködést, védi a szívet, kiváló hatást gyakorol a keringési rendszerre. Illetőleg nyugtató hatása van, csökkenti a stressz okozta szívkárosodást.

 

 

 

Teljes egyensúly a minden napokban!

 

stresszAz ember az egészsége érdekébe képes mindent megtenni. Az első és legfontosabb, hogy törekvéseink között a stressz mentes élet vitel szerepeljen.  Hogy ezt könnyedén kialakíthassuk a minden napokban, célszerű megismerkedni a Rhodiola rosea kiváló hatásával, mely ma már Magyarországon is elérhető mindenki számára.

A természetes segítség mellett, fontos a rendszeres testmozgás, hogy minél több időt töltsünk a szabadban, a szeretteink körében, hogy élvezze az élet apró örömeit!