fák

Stressz

Stresszmentes élet!

Bizonyára már Önnek is feltűnt: napjainkban az emberek többsége feszült, ingerlékeny, nehezen tudja kezelni a konfliktushelyzeteket, egyszerűen túl sok stressz van életében. Ez pedig minden területen megnyilvánul. Bárhová megyünk, szinte mindenhol találkozhatunk vele – lehet az gyermekorvosi rendelő, hivatal, posta, bevásárló központ.

A stressz folyamatos feszültség. Tartós idegesség, mely hatást gyakorol az emberekre. Tulajdonképpen egy válasz reakció, melyet a szervezet sugároz. Bár kevesen tudják, az állandóan fennálló, tartós stresszhatás komoly egészségkárosodáshoz vezethet, sőt, nagymértékben gyengíti a szervezet ellenállóképességét! Az immunrendszer így nem tudja kivédeni a külső káros hatásokat, a betegségek zöld utat kapnak a szervezetünkbe.

Alvó indulatok

 

stresszMár reggel, munkahelyünkön szembesülhetünk olyasmivel, mely negatív élmény számunkra. Délután azonban már azt sem tudjuk, hogy mi történt a reggeli órákban, nem emlékszünk semmire. Legalábbis az agyunk. Sajnos azonban a szervezetünkben nem zajlott le minden reakció, ilyen gyorsan nem múlnak el az indulatok. Nem voltunk még képesek visszaállni a normális kerékvágásba. A felgyorsult szívverés miatt magas vérnyomásunk lehet. Sokan nem tudják, hogy a szív- és érrendszeri betegségek alapból a stresszes életnek köszönhetők.
 Túl sok a stressz életünkben. Fontos tudni azt is, hogy hatást gyakorol az emésztésre. Bizonyára Ön is érzett már gyomorgörcsöt, annyira, hogy nem tudott enni és alig ivott. A rossz emésztés  sajnos újabb stresszt okoz, mely csak ront az amúgy is negatívba fordult helyzeten.

 

Tombolja ki magát!

 

stresszAz embernek szüksége van arra, hogy a stresszt, a feszültséget levezesse valahol. Ennek talán egyik legjobb módja a mozgás. Évente több ezer ember hal meg szív- és érrendszeri megbetegedésben. Ha mindenki kiemelt figyelmet fordítana a mozgásra, mindez elkerülhető lenne.

A testmozgás  terén igen széles lehetőségek kínálkoznak számunkra, kortól és nemtől függetlenül mindenki megtalálhatja a számára megfelelő mozgásfajtát. Mindenkinek érdeke a mindennapos sport, a rendszeres mozgás. Nemcsak feszültséglevezető hatása van – zsírt is éget, hatékony frissítő a mindennapokban.

 

Segítség, pro és kontra

 

Nassolás? Alkohol? Gyógyszerek? Talán az egyik legközkedveltebb “segítség” a csokoládé. Főleg a hölgyek preferálják ezt a fajta megoldást. Sajnos azonban ez az édesség nem nyújt hatékony támaszt a stressz feloldásában. Mi a helyzet az alkohollal? Létezik a mondás, miszerint: „borba fojtom a bánatom…” De vajon ha borba, esetleg más szeszes italba fojtjuk a bánatunkat, a stressz is eltűnik az életünkből? Tünet szerint talán hatásos a módszer, de hosszútávon tönkreteszi az életünket. Gyógyszerek és nyugtatók: a szintetikus gyógyszerek alkalmazása szintén nem gyakorol pozitív hatást a szervezetünkre.

Ám létezik természetes segítség, melyet célszerű előnyben részesíteni! Ez nem más, mint a Rhodiola rosea gyógynövény, mely kiváló támaszt jelenthet mindenkinek!

 

Illatos varjúháj…

 

stresszAz illatos varjúháj más néven Rhodiola rosea gyógynövény. 1960 óta több tanulmány is napvilágot látott vele kapcsolatban. Számos gyógyhatása vált ismertté, s még napjainkban is nagyon fontos kutatások folynak a növényről.
Fokozza az állóképességet, erősíti az immunrendszert, serkenti az agyműködést, védi a szívet, kiváló hatást gyakorol a keringési rendszerre. S főként nyugtató hatása van, csökkenti a stressz okozta szívkárosodást. 

 

 

 

Teljes egyensúly a mindennapokban!

 

stresszAz ember az egészsége érdekében mindent képes megtenni. Az első és legfontosabb, hogy teremtsünk stresszmentes életet! Ahhoz, hogy ezt könnyedén kialakíthassuk a mindennapokban, célszerű megismerni a Rhodiola rosea kiváló hatását, mely ma már Magyarországon is elérhető.