fák
Vastagbél tisztítás

Amennyiben nem szánunk kellő figyelmet, esetleg durván bánunk vele, a vastagbél pöcegödörré válik. Abban az esetben, ha hagyjuk elposványosodni, mérgezi az agyunkat, ideg- és emésztőrendszerünket. Ennek következtében minden szervünk mérgeződik, tehát hamarabb öregszünk, öregebbnek érezzük magunkat, és annak is nézünk ki. Izületeink merevek lesznek, melyet fájdalom kísér, ideggyulladást kapunk, látásunk eltompul, agyműködésünk lassul, és szépen lassan elszáll az élet öröme.

Az emberek többsége még mindig úgy véli, hogy a vastagbél egyedüli funkciója az ürítés. Ebből fakadóan nem tulajdonítanak neki különösebb jelentőséget, holott a vastagbél funkciója ennél komplexebb, voltaképpen az immunrendszer hatékonyságának fő indikátora és befolyásoló tényezője.

A vastagbél gyakorlatilag az a bélszakasz, mely a hasüregben a vékonybelet szögletes formában körülveszi. Szakaszaira bontva: vakbél, felszálló vastagbél, haránt vastagbél, leszálló vastagbél, szigmabél, végbél. Szerkezetét tekintve a vastagbél átmérője jóval nagyobb, mint a vékonybélé.

A szervezetbe bevitt táplálék megemésztésének időintervalluma 24-48 óra, melyből 2-3 óra szükséges ahhoz, hogy eljussanak a vastagbél kezdeti szakaszába.

Elkezdődik a székletképződés, majd egy időben a víztartalom és az ásványi anyagok felszívódása. Normál esetben a székletképződés során történő folyadékvesztés naponta 200-300 ml, viszont ha a bélmozgás rendetlenkedik és a salakanyag több időn keresztül van ebben a béltraktusban, akkor a folyadékvesztés székrekedéshez, súlyosabb esetben a vastagbél elzáródásához is vezethet.

Szükség van-e rendszeres vastagbél tisztításra ahhoz, hogy valaki megőrizze a bélrendszere egészségét?

Érdemes tudni, hogy a vastagbéltisztítás nem a mai kor találmánya, hiszen egészen az ókori egyiptomiakig és görögökig nyúlik vissza. A vastagbél tisztítás kiváló lehetőség az emésztési problémák megszüntetésére, emelett a bélflóra egyensúlyának helyreállítására, az immunrendszer megerősítésére.

A probléma forrása szinte minden esetben a rostban szegény táplálkozásra vezethető vissza, mely megakadályozza a tápanyagok teljes hasznosulását, ezért kell a hiányt pótolni. A Clean Inside program tökéletes megoldást nyújt arra, hogy a vastagbél tisztítás során megszabaduljon a lerakódott salakanyagoktól. Ezt a kúrában található élelmi rostok teszik lehetővé. A NaturalSwiss vastagbéltisztító programjának részét képezi a paraziták kiirtása a szervezetből, melyek szintén óriási problémákat tudnak okozni. A vastagbél tisztítás során szervezetünk átesik egy méregtelenítésen, mely köztudottan egészségmegörző hatással bír.

A teljes Clean Inside Program megadja a lehetőséget arra, hogy a vastagbél újra teljes mértékben képes legyen ellátni funkcióit, mindemellett újra olyan tiszta legyen, mint jó néhány évvel ezelőtt.

Miért javasolt a vastagbél tisztítás a különféle emésztési rendellenességek kezelésére?

A bélflóra egyensúlyának felborulása az esetek többségében a helytelen táplálkozás folyománya, ebből adódóan a salakanyag felszaporodik a vastagbél egyes részein.

Ez viszont könnyen orvosolható a béltisztítás révén. Az ásványi anyagok nagy része a vastagbél egyes szakaszaiban szívódik fel, a vastagbél hasznos baktériumainak igen jelentős rendletetése a vitaminszintézis. A K-vitamin és B-vitamin termelődés igen jelentős, amelyek nélkül komoly hiánybetegségek lépnének fel, voltaképp a székletképződésen túl a vastagbél funkciói igen jelentősek. Olvasson utána: Béltisztítás | Méregtelenítés

Amennyiben ha valaki nem fogyaszt elégséges élelmi rostot, akkor a vastagbél tisztítási folyamat nem lesz kielégítő, illetve a vastagbél falán megtapadt anyagok sem tudnak távozni. A különböző anyagok, melyek a vastagbél szakaszaiban maradtak, több szempontból is veszélyeztetik szervezetünk egészségét. Ha túlságosan felszaporodnak, akkor részleges vagy teljes bélelzáródás jöhet létre, megelőzésére ajánlott egy vastagbél tisztító program. Mindemellett kialakulhatnak rákos daganatok, eldeformálódhat a vastagbél, ami fájdalommal jár. Még ennél is nagyobb veszélyeket rejt a megtapadt salakanyag. A vastagbél tisztítás végeztével igen fontos a bélflóra egyensúlyának folyamatos fenntartása.

Mitől borulhat fel a bélflóra egyensúlya?

Felborulhat antibiotikumok szedésétől, helytelen táplálkozástól, gyógyszerek mellékhatásaként, stressztől és egyéb helytelen életvitelből fakadó tényezőktől egyaránt. A jó hír, hogy a bélflóra egyensúlyát helyre lehet állítani, ám sokkal könnyebb megelőzni a változást.

Az emésztési rendellenességek felismerése az első lépés egészségünk megőrzése érdekében, hiszen ha tudatában vagyunk betegségeink jelenlétében, akkor képesek leszünk kezelni is. Szánjunk kellő figyelmet a vastagbél tisztítására, ne feledjük a halál a vastagbélben kezdődik.