fák

Vastagbél tisztítás

Az emberek többsége még mindig úgy véli, hogy a vastagbél egyedüli funkciója az ürítés. Ezért nem tulajdonítanak neki különösebb jelentőséget. Holott a vastagbél feladata ennél jóval komplexebb - voltaképpen az immunrendszer hatékonyságának fő indikátora és befolyásoló tényezője.

A vastagbél az a bélszakasz, mely a hasüregben a vékonybelet szögletes formában körülveszi. Szakaszokra bontva részei a vakbél, felszálló vastagbél, haránt vastagbél, leszálló vastagbél, szigmabél, végbél. Szerkezetét tekintve a vastagbél átmérője jóval nagyobb, mint a vékonybélé. A szervezetbe bevitt táplálék megemésztésének ideje 24-48 óra, melyből 2-3 óra szükséges ahhoz, hogy az étel eljusson a vastagbél kezdeti szakaszába.

Elkezdődik a székletképződés, majd a víztartalom és az ásványi anyagok felszívódása. Normál esetben a székletképződés során történő folyadékvesztés naponta 200-300 ml, viszont ha a bélmozgás nem kielégítő és a salakanyag több ideig tartózkodik e béltraktusban,a folyadékvesztés szoruláshoz , súlyosabb esetben a vastagbél elzáródásához is vezethet. Szükséges-e a rendszeres vastagbéltisztítás ahhoz, hogy valaki megőrizze a bélrendszere egészségét?

Érdemes tudni, hogy a vastagbéltisztítás nem a mai kor találmánya, hiszen a szokás egészen az ókori egyiptomi és görög kultúráig nyúlik vissza. Kiváló lehetőség az emésztési problémák megszüntetésére, mellette a bélflóra egyensúlyának helyreállítására, az immunrendszer megerősítésére. A probléma forrása szinte minden esetben a rostszegény táplálkozás, mely megakadályozza a tápanyagok teljes mértékű hasznosulását. Ezért kell a hiányt pótolni.

A Clean Inside program tökéletes megoldást nyújt ahhoz, hogy a vastagbéltisztítás során megszabaduljon a lerakódott salakanyagoktól. Mindezt a kúrában megtalálható élelmi rostok teszik lehetővé. A NaturalSwiss vastagbéltisztító programjának része a paraziták kiirtása a szervezetből, melyek szintén komoly problémákat tudnak okozni. A vastagbéltisztítás során szervezetünk átesik egy méregtelenítésen, mely köztudottan egészségmegőrző hatással bír.

A teljes Clean Inside Program megadja a lehetőséget arra, hogy a vastagbél újra tökéletesen láthassa el feladatait, s mellette olyan tiszta legyen, mint jó pár évvel ezelőtt.

Miért javasolt a vastagbél tisztítás a különféle emésztési rendellenességek kezelésére?

A bélflóra egyensúlyának felborulása az esetek többségében a helytelen táplálkozás eredménye - emiatt a salakanyag felszaporodik a vastagbél egyes részein.

Mindez könnyen orvosolható a béltisztítás révén. Az ásványi anyagok nagy része a vastagbél egyes szakaszaiban szívódik fel, a vastagbél hasznos baktériumainak igen fontos rendeltetése a vitaminszintézis. A K-vitamin és B-vitamin termelődés igen jelentős, melyek nélkül komoly hiánybetegségek lépnének fel, tulajdonképpen a székletképződésen túl a vastagbél funkciói igen lényegesek. Amennyiben valaki nem fogyaszt elégséges élelmi rostot, a vastagbéltisztítás folyamata nem lesz kielégítő, illetve a vastagbél falán megtapadt anyagok sem tudnak távozni. Utóbbiak több szempontból is veszélyeztetik szervezetünk egészségét.

Ha túlságosan felszaporodnak, részleges vagy teljes bélelzáródás jöhet létre - megelőzésére ajánlott egy béltisztító program. Mindemellett kialakulhatnak rákos daganatok, deformálódhat a vastagbél, ami fájdalommal jár. Ám ennél is nagyobb veszélyeket rejt a megtapadt salakanyag. A vastagbéltisztítás végeztével igen fontos a bélflóra egyensúlyának folyamatos fenntartása.

Mitől borulhat fel a bélflóra egyensúlya?

Mindez megtörténhet antibiotikumok szedésekor, helytelen táplálkozás és gyógyszerek mellékhatásaként, stressz és egyéb helytelen életvitelből adódód tényezők miatt. A jó hír, hogy a bélflóra egyensúlyát helyre lehet állítani. Ugyanakkor, sokkal könnyebb megelőzni a változást.

Az emésztési rendellenességek felismerése az első lépés egészségünk megőrzéséhez, hiszen ha tudatában vagyunk betegségeinknek, képesek leszünk kezelni is őket. Szenteljünk kellő figyelmet a vastagbél tisztítására! Ne feledjük: a halál a vastagbélben kezdődik