fák

Vércsoport táplálkozás

Ha az ember tisztában van a vércsoportjával, akkor célszerű utána járni annak, hogy milyen ételeket kell fogyasztania az egészsége érdekébe. A vércsoportja alapján, bárki megismerkedhet azzal, hogy szervezete számára, a jó

közérzet érdekében, milyen ételeket érdemes fogyasztania.

Az egészséges táplálkozás mellett nagyon fontos, hogy olyan vitamint is fogyasszunk, mely a vércsoportunk számára megfelelő! Ezzel is segítve a szervezetünk tökéletes működését.

 

vércsoportos táplálkozásAz ember az évek folyamán megismerkedik saját testével, tudja, hogy mi a jó számára, mi az, amitől rosszul érzi magát. A tápanyagok, a vérünkkel kerülnek elszállításra, a sejtjeink felé. Ha olyan tápanyagot próbálunk a szervezetünkbe vinni mely nem kompatibilis a vérünkkel, akkor előbb vagy utóbb problémákkal számolhatunk, felesleges terhet róvunk az immunrendszerünk nyakába. Ha helytelenül táplálkozunk, akkor az bizony elhízáshoz vezethet, illetve egyéb emésztési problémákhoz is. Ha Önnek is túlsúly problémái vannak, akkor célszerű még a fogyókúra megválasztása előtt a vércsoport szerinti diétát alaposabban megismerni, ugyanis tökéletes segítséget biztosít az Ön életében is.

A vércsoport diéta hatása

vércsoportos táplálkozásAz emésztés bár először talán furán hangzik, de a legnagyobb energiát követelő tevékenység az életünkben. Fontos, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk arra, hogy a szevezetünkbe vitt tápanyag mennyisége, arányban legyen a valódi szükségleteinkkel. Figyelembe kell venni az életkort, a nemet, a testalkatot, és a vércsoportot egyaránt. A vércsoport szerinti diéta, viszonylag új keletű. Egy neves amerikai orvos kísérletei során jött rá arra, hogy egy és ugyanazon étel, másképp hat az emberekre. A különbség a vércsoporttal magyarázható. Úgy gondolta hogy a genetikailag meghatározott szükségleteink alakítják az ízvilágunkat, az ízlésvilágunkat, és a szervezetünk vágyik a szervezetünk számára optimálisan hasznosítható ételekre.

Nagyon sok példa igazolja, hogy egy vércsoport szerint kialakított diéta, sokkal nagyobb, és sokkal előbb ér célt, mint a “hasunkra csapunk mit kell ennünk” módszer.

Ha az ember tisztában van a vércsoportjával, akkor célszerű utánajárni annak, hogy milyen ételeket kell fogyasztania az egészsége érdekébe.